Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 15. 09:39

Az Intel és az mmO2 együtt fejleszt vezeték nélküli alkalmazásokat és szolgáltatásokat

[Mmd] Az Intel és az mmO2 (O2) ma bejelentett együttműködése lehetővé teszi a két cég számára a vezeték nélküli

[Mmd] Az Intel és az mmO2 (O2) ma bejelentett együttműködése lehetővé teszi a két cég számára a vezeték nélküli eszközök és a kapcsolódó optimalizált alkalmazások fejlesztésének és piaci bevezetésének felgyorsítását.

A partnerek hardver- és szoftverszállítókkal közösen dolgoznak azoknak a vezeték nélküli készülékekhez szánt üzleti és otthoni alkalmazásoknak az optimalizálásán, amelyek technikai hátterét a beszédcélú kommunikációt és az internetes hozzáférési képességeket kombináló vezeték nélküli kézi eszközök fejlesztési modelljeként szolgáló Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA) adja. Az alkalmazásokat az O2 kínálja majd a végfelhasználóknak.

"Az Európa élvonalbeli vezeték nélküli kommunikációs szolgáltatói közé tartozó O2 rendkívül erős pozícióval rendelkezik a mobil adatátviteli és az internetes szolgáltatások piacán" -- mutatott rá Tony Sica, az Intel Wireless Communications and Computing Group marketingért felelős elnökhelyettese. "Az Intel és az O2 együttműködése hozzájárul a szolgáltatások színvonalának javításához, és kibővíti a végfelhasználóknak kínált alkalmazások körét és típusválasztékát."

A program részeként az Intel az O2-val választja ki és optimalizálja az Intel-alapú vezeték nélküli eszközöket (pl. PDA- és mobiltelefon-funkciókkal ellátott O2 XDA mobil multimédiás készüléket) használó ügyfelek számára kínált szoftvereket. Az optimalizált alkalmazásokat az O2 "Revolution" mobil értékesítési szolgáltatásának közvetítésével juttatják majd el a végfelhasználókhoz. E szolgáltatás keretében az O2 portálján regisztrált ügyfelek különféle szórakoztató, utazási, üzleti, egészségügyi, játék- és referencia-alkalmazásokat szerezhetnek be mobil eszközeikhez.

"Az Intel több egyszerű lapkagyártó-vállalatnál" -- jelentette ki Bradley de Souza, az mmO2 elnökhelyettese. "Egyedülálló üzleti értékkel képes gazdagítani a cégünk profiljához tartozó termékeket és szolgáltatásokat. Ez a megállapítás a vezeték nélküli eszközökön működő technika szempontjából éppúgy érvényes, mint az alkalmazások terén. Az alkalmazásfejlesztésben főként az Intel egyedülálló fejlesztői partnerhálózata kínál számunkra komoly előnyöket. Az Intellel együttműködve olyan rendszert hozhatunk létre, amelyben a hálózati szolgáltatók és a berendezésgyártók szoros együttműködést folytathatnak az alkalmazásfejlesztőkkel."

Mindkét vállalat saját fejlesztési partnereivel együtt munkálkodik a vezeték nélküli eszközök és az optimalizált alkalmazások fejlesztésének és bevezetésének felgyorsításán. Az Intel egyre bővülő fejlesztői hálózata, az "Intel PCA Developer Network" Intel PCA-alapú mobiltelefonok, PDA-k és egyéb mobil internetes eszközök és alkalmazások megtervezéséhez nyújt fejlesztési, műszaki és marketingtámogatást az érintett vállalatok számára. A jelenleg 4500 tagú hálózat tagjai több mint 750 hardver- és szoftvertervezési megoldáshoz kapnak szabad hozzáférést.

Az Európa vezető mobil fejlesztési programjai közé sorolt "sourceO2" csapata az Intel XScale technológiájával készült processzorokra épülő vezeték nélküli eszközökhöz dolgoz ki multimédiás tartalmat, alkalmazásokat és szolgáltatásokat. A partnerek rögtön a bejelentést követően hozzáfognak a közös munkához, és még az idén megjelennek az első Intel-alapú eszközökhöz optimalizált alkalmazásokkal a Revolution programban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról