dev archívum - 2003 november

2003
november

0

Nem volt együttműködő az Invitel

2003. november 28. 14:23

Nem volt együttműködő az Invitel -- derül ki a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozatából, melyet az Enternet és a -- korábbi nevén -- Vivendi közti ügyben hozott meg a testület még novemberben. A két szolgáltató közti vita miatt több mint száz leendő ADSL előfizető látta a kárát, sokuk ugyanis hónapokig várt arra, hogy az Invitel területén bekössék a szélessávú internetet.

0

N-Bench 3.0: új tesztprogram az AMD-től

2003. november 28. 11:46

Megjelent és a HWSW szerveréről is letölthető az AMD által készített N-Bench tesztprogram legújabb, 3.0 változata. A 3D grafikát megjelenítő szoftver benchmark és demó móddal egyaránt rendelkezik és az AMD állítása szerint jól használható a processzor számítási teljesítményének mérésére, összehasonlítására.

0

Olcsóbb a Matáv internet ajánlata, mint az ingyenes internetszolgáltatóké

2003. november 27. 15:00

Meglepő ajánlattal állt elő a Matáv, a telefonszámlájához mellékelt Hírmondóban: a távközlési szolgáltató saját internetszolgáltatása keretén belül december 31-ig délután 6 és éjfél, illetve hétvégén reggel 7 és éjfél között olcsóbban kínálja a modemes internetezőknek a hozzáférést, mint az ingyenes internetszolgáltatók.

0

A Microsoft japán részlege új stratégiát dolgozott ki az Xbox sikeressége érdekében

2003. november 27. 14:11

Az Xboxnak több egyedi szerepjátékra lesz szüksége a japán piac meghódításához -- mondta Yoshihiro Maruyama, a Microsoft Game Studios japán Xbox részlegének vezetője. A nemrég kinevezett elnök ezzel egy új stratégiát jelentett be, melynek keretében egyre több távol-keleti fejlesztőcsapatot kívánnak rávenni arra, hogy programokat készítsenek a konzolra.

0

Iránymutató honlap a biztonságos informatikáért

2003. november 27. 12:27

Biztostű néven oktató tananyag található az interneten, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab Kft. támogatásával jött létre.

0

Távol-keleti kényelem: magyar nyelvű menü, ékezetes felirat

2003. november 26. 21:26

A hongkongi Nready által gyártott Technosonic MP-101 másodszor került kínpadra szerkesztőségünkben: az újabb, gyors teszt apropója a magyar nyelven is beszélő, DivX 3.11 támogatást és feliratkezelést nyújtó firmware megjelenése.

0

Új meghajtóprogramot adott ki a VIA

2003. november 26. 18:38

A VIA Technologies új Hyperion 4-in-1 meghajtóprogramot adott ki alaplapi chipkészleteihez. A 4.50 verziószámú csomagban az egyetlen újdonság a 2.00a verziójú INF állomány, amely a legújabb chipkészletek információit tartalmazza. A drivercsomag letölthető a HWSW szerveréről .

0

Magyarországon is bejelentették a Novell és a SuSE Linux összeolvadásának tervét

2003. november 26. 14:26

A Novell Magyarország és a SUSE LINUX magyarországi irodája a mai napon bejelentette, hogy a Novell szerződést kötött a SUSE LINUX, a világ egyik vezető Linux cégének felvásárlásáról. A közös sajtótájékoztatón a két cég ismertette a felvásárlás részleteit, valamint a felhasználók számára várható előnyeit.

0

Megjelent és letölthető a PCMark04 tesztprogram

2003. november 25. 17:31

A visszaszámlálásnak ezennel vége: megjelent és letölthető a FutureMark által fejlesztett PCMark04 általános teljesítménymérő alkalmazás. A PCMark tesztprogram legújabb változata mind az egyes komponensek, mind a rendszer összteljesítményét méri.

0

Újabb biztonsági frissítést kapott az Opera Software böngészőprogramja

2003. november 25. 10:40

[News.com] Újabb verziót adott ki népszerű böngészőprogramjából az Opera Software. Az Opera webböngésző 7.23-as változata két kritikus biztonsági hibát foltoz be az alkalmazáson. A BugTraq listán hétvégén nyilvánosságra hozott hibákra rendkívül gyorsan reagált a fejlesztőcsapat.

0

Magyar törvénytár az interneten

2003. november 24. 12:51

A magyar államiság 1003 évének valamennyi törvénye hozzáférhető az interneten a KJK-Kerszöv jóvoltából. A www.complex.hu/1000 címen elérhető oldalon I. István Dekrétomaitól a 2003-as adótörvényekig elérhető valamennyi ismert törvényünk.

0

Az Intelligent Enterprise magazin szavazásán négy kategóriában nyert az SAS

2003. november 21. 13:29

[Press&Inform] A SAS az Intelligent Enterprise magazin olvasóitól egyszerre négy termékére, négy kategóriában kapta meg a legjobbnak ítélt első díjat. Az Intelligence szakterületen, stratégiai alkalmazások fejlesztőinek kiosztott 16 díjból négyet a SAS nyert el, s ezzel maga mögé utasított minden más szoftverszállítót.

0

Megjelent a DivX videotömörítő kodek 5.1.1-es változata

2003. november 21. 09:54

Megjelent a DivXNetworks által fejlesztett DivX videotömörítő kodek legújabb, 5.1.1-es verziószámú, windowsos változata. Remélhetőleg -- a vállalat ígéreteinek megfelelően -- ez a verzió jelentősen megnövelt teljesítménnyel rendelkezik.

0

Letölthető a magyar fejlesztésű Terminator 3 játék demó verziója

2003. november 21. 08:36

Az Atari ausztrál honlapjáról rövid ideig letölthető volt a magyar fejlesztésű Terminator 3: War of the Machines című akciójáték 168 MB terjedelmű demó verziója. A két pályát tartalmazó demót néhány nagyobb hibára hivatkozva pár órán belül visszavonta a kiadó, azonban addigra már több magyar honlap ( PC Dome , Hardwired , GameStar ) is letükrözte a fájlt.

0

Megjelent a Project Gotham Racing 2 című xboxos játékprogram

2003. november 20. 09:13

A Microsoft Game Studios bejelentette, hogy kiszállították az amerikai üzletekbe a Project Gotham Racing 2 című xboxos játékprogramjuk példányait, így ettől a héttől kezdve ott már bárki megvásárolhatja azt. A Bizarre Creations csapat által fejlesztett, 50 dollárba kerülő program néhány napon belül Európában is elárasztja az üzleteket.

0

Internet és szerzői jogok - módosult a szerzői jogi törvény

2003. november 20. 08:28

Két, meglehetősen összebékíthetetlennek tűnő témára fókuszáltak a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének szerdai kerekasztal-beszélgetésén: az internet és a szerzői jogok viszonyára. Igaz, a beszélgetés aktualitását egy olyan honi törvénymódosítás adta, ami az átlagfelhasználó számára egyelőre kevés jelentőséggel bír, hiszen nem szoftverek, nem mp3-ak és nem is sikamlós képek jogi megítélésével kapcsolatos.

0

Centrino-alapú noteszgépek tesztje

2003. november 19. 19:37

Ma már Magyarországon is elérhetőek az Intel Centrino technológiára, vagy éppen az Intel Pentium-M processzorra épülő noteszgépek. Tesztünkben összesen öt noteszgép szerepel, amelyek részben a teljes Intel Centrino lapkaportfolióra, részben pedig a Pentium-M processzorra és a hozzá való i855 lapkakészletre épülnek.

0

Mobil számhordozhatóság: nem lesz jelzés átirányításkor

2003. november 19. 15:18

Jövő májusban lép életbe a mobil számhordozhatóság, azaz ekkortól lehet a teljes telefonszám megtartásával új szolgáltatóhoz szerződni. Míg a vezetékes számhordozhatóság esetében várhatóan a hívó félnek nem jelent majd külön költséget a másik szolgáltatóhoz átkötött előfizető felhívása, a mobilszámok esetében azonban hívó azt a tarifát fizeti majd, amit a hívott hálózat irányában egyébként is kiszámlázna a szolgáltatója.

0

i-mode szolgáltatás indul Olaszország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatójánál

2003. november 19. 14:12

[infoSync] Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy Olaszország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Wind Telecomunicazioni i-mode mobilszolgáltatást indított 10 milló előfizetője számára. Az i-mode szolgáltatások Olaszországgal együtt immáron 8 országban érhetők el: Japán mellett Németországban, Hollandiában, Tajvanon, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban lehet a tartalomszolgáltatásokat igénybe venni.

0

Ingyenes vírusirtó szoftvert adott ki a Computer Associates

2003. november 19. 12:09

A Computer Associates bejelentette, hogy a Microsoft által indított Protect your PC kampány keretén belül ingyenesen elérhetővé teszi otthoni felhasználóknak szánt eTrust EZ Armor vírusirtóját és személyi tűzfal szoftverét. A programhoz egy éves ingyenes előfizetés is jár, amelynek keretén belül a felhasználó frissítheti a vírusinformációs adatbázist.

0

A Cisco a vírusirtó cégekkel működik együtt a vállalati hálózatok biztonsága érdekében

2003. november 19. 10:13

[ZDNet] A Cisco Systems három vírusirtó vállalattal együttműködve olyan technológiát fejleszt, amelyek révén növelhető a vállalati hálózatok biztonsága. A Network Admission Control program ereményeképp a hálózati eszközöket úgy lehet beállítani, hogy ne engedjék be a vállalati hálózatba azokat a klienseket, amelyek nem tartalmazzák a legújabb víruskereső adatbázisokat és az operációs rendszer frissítéseket.

0

Hat új mobiltelefont jelentett be a Motorola

2003. november 18. 18:23

Nem kevesebb mint 6 új mobiltelefont mutatott be a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Motorola. Az új V150, C200, C250, C343, C450 és C550 készülékek mindegyike színes kijelzővel és haladó képességekkel rendelkezik, a belépő szinttől a felsőkategóriáig.

0

Egymillió forintos bírság engedély nélküli ADSL szolgáltatásért

2003. november 18. 15:33

Egymillió forintos bírságot szabott ki a Hírközlési Felügyelet (HíF) pécsi irodája egy zalaegerszegi vállalkozásra jogosulatlan hírközlési szolgáltatásért. Mint a HíF határozatából kiderül: a szolgáltató ADSL hozzáférést kínált a saját nevében, miközben még csak be sem jelentette a hatóságnak, hogy internetszolgáltatást nyújt.

0

Az Epicor felvásárolja a Scala Business Solutionst

2003. november 18. 12:07

[Heller] Az Epicor Software Corporation és a Scala Business Solutions közös közleményben jelentette be, hogy a várakozásoknak megfelelően megállapodásra jutottak a két cég egyesülésére vonatkozóan. A következő néhány hét során a cégeknek meg kell tenniük az egyesülés véglegesítéséhez szükséges lépéseket. Ha a nyilvános ajánlat elkészítésének minden feltétele teljesül, előreláthatólag egy annak feltételeit és kikötéseit tartalmazó feljegyzés kerül kiadásra 2003 decemberében. A tranzakció várhatóan 2004 első negyedévében zárul le.

0

Megújult a Startlap

2003. november 18. 09:40

Négy évnyi változatlanság után megújult a Startlap . A Medián által auditált hazai weblapok közül az első öt leglátogatottabb szájt közé tartozó kezdőoldal a külső megújulás mellett tartalmi változáson is keresztülment.

0

IBM DB2 Everyplace: vállalati alkalmazások mobil eszközökön

2003. november 17. 16:53

[Mmd] Az IBM olyan új szoftvert jelentett be, amellyel az üzleti információk a kézi számítógépes eszközökre is eljuttathatók. Az új adatbázis-szoftver valós idejű hozzáférést biztosít az üzleti információkhoz és lehetővé teszi, hogy a mobil alkalmazottak távolról betekintsenek a fontos adatokba, ezáltal gyorsabban reagáljanak ügyfeleik igényeire.

0

Netért remények az új Hírközlési Törvény kapcsán

2003. november 17. 15:02

Az új, Elektronikus Hírközlési Törvény kapcsán kiadott közlemények sorát gyarapította a Netért is: az érdekvédelmi egyesület nyílt levélben hívta fel a képviselők figyelmét, hogy milyen törvényre várnak a felhasználók.

0

Sony Ericsson Z600 és Motorola V525 a Vodafone árlistájában

2003. november 17. 09:06

Két újabb csúcskategóriát képviselő mobiltelefonnal bővült a hazai Vodafone kínálata: mind a Sony Ericsson Z600, mind a Motorola V525 készüléke live!-os szoftverkörnyezettel és beépített kamerával rendelkezik. Új előfizetés vásárlása esetén rendkívül kedvező áron kaphatók, a Motorola V525 készülékért bruttó 29990 Ft-ot, a Sony Ericsson Z600-ert bruttó 39990 Ft-ot kell fizetni.

0

Ötödik GNU/Linux szakmai konferencia

2003. november 15. 20:50

A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének (LME) szervezésében rendezett szokásos évi GNU/Linux szakmai konferencia a hazai linuxos élet egyik legfontosabb eseménye. Rövid beszámolónkból kiderül, hogy a hazai linuxos élet szereplői mivel érkezetek az idei konferenciára.

0

A Qtopia platformot választotta linuxos okostelefonjához a Motorola

2003. november 14. 16:33

A Motorola bejelentette, hogy mégsem a kifejezetten beágyazott eszközökbe szánt szoftverekkel foglalkozó MontaVista Software termékét használja majd első linuxos mobiltelefonjában, hanem a Qt/Embedded felületet fejlesztő Trolltech fejlesztőcég megoldása mellett tette le voksát. Az A760 okostelefonban hasonló felülettel találkozhatunk majd, mint amellyel a Sharp linuxos Zaurus kéziszámítógépei rendelkeznek.

0

Megnéztük mi is: Nokia N-Gage

2003. november 13. 18:59

Nemrég került az üzletekbe a hatalmas reklámkampánnyal beharangozott, 3D-s megjelenítési képességgel rendelkező Nokia N-Gage, mely ötvözi a hordozható játékkonzolok, illetve a mobiltelefonok pozitív tulajdonságait, és emellett beleépítettek egy FM-rádiót, valamint egy MP3-lejátszót is.

0

Nem sérül a díjmegosztási modell: mégsem nyugodtak a szolgáltatók

2003. november 13. 15:41

Nem sérül a díjmegosztás modellje, az ebből származó bevételeik elvesztése miatt nem kell tartaniuk az ingyenes internetszolgáltatóknak -- ez az üzenete az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) mai sajtótájékoztatójának. Mint Pataki Dániel, az IHM hírközlési helyettes államtitkára leszögezte: a Hírközlési Törvény tervezetében nincs vállalhatatlan változás.

0

Bemutatta első push-to-talk szolgáltatást támogató mobiltelefonját a Nokia

2003. november 13. 10:51

A Nokia tegnap bemutatta a világ első push-to-talk -- CB-szerűen működő -- készülékét, a sportos Nokia 5140 telefont. A Nokia 5140 a felhasználókat egyetlen gombnyomásra azonnal összekapcsolja, emellett olyan egyedülálló szolgáltatások sorát kínálja az aktív életstílust kedvelők számára, mint a digitális iránytű, a fitneszedző alkalmazás és a beépített VGA fényképezőgép.

0

Aláírásgyűjtés az ingyenes internetszolgáltatás megmaradásért

2003. november 12. 16:42

Jövőre akár meg is szűnhet az ingyenes internetszolgáltatás intézménye, ha az új Elektronikus Hírközlési Törvény tervezetét a jelenlegi formában fogadja el a parlament -- derül ki a Freestart sajtóközleményből. Az ingyenesség megszűnése azonban nem csak a Freestartot fenyegeti, hanem a többi -- virtuális -- szolgáltatót is, azaz az Indexnetet, Prímnetet és a Freewebet is.

0

Újabb kritikus hibákat foltoz az Internet Explorer javítócsomag

2003. november 12. 12:05

[Warp2Search] Újabb kritikus biztonsági réseket foltozó frissítést tett elérhetővé a Microsoft weboldalán és a windowsupdate.com szoftverfrissítő weboldalon keresztül. A nem kevesebb mint öt újonnan felfedezett hibát javító csomagot az Internet Explorer 5.01, 5.5 és 6.0 változataihoz javasolt telepíteni.

0

Újabb javítócsomag a 3DMark03-hoz

2003. november 11. 18:59

A Futuremark ma újabb javítócsomagot adott ki széles körben használt, de vitatott hitelességű 3DMark03 tesztprogramjához. A patch általános hibajavításokat tartalmaz, és biztosítja a legújabb hardverek támogatását.

0

Hamarosan piacon a Nintendo új konzolja, amely kizárólag Kínában lesz kapható

2003. november 10. 17:13

A Nintendo hamarosan piacra dobja iQue konzolját, amelyet kifejezetten a kínai piacra fejlesztett ki. A japán cég teljesen új üzleti modellt dolgozott ki, amely reményei szerint sikeres lehet azon a kínai piacon, ahonnan a kalózszoftverek magas aránya miatt a konzolgyártók szinte pánikszerűen menekülnek.

0

Javított memóriavezérlő a következő Athlon 64 processzorokban?

2003. november 10. 11:36

Az X-bit labs egyelőre meg nem erősített információi szerint továbbfejlesztett memóriavezérlővel kerülnek piacra a Socket 754 foglalatba illeszthető Athlon 64 processzorok következő verziói, talán már a hamarosan, karácsonyi időszakban megjelenő, 2,2 GHz-es órajelen üzemelő 3400+ jelölésű változat is.

0

Aranylemezre került a Counter-Strike konzolos változata

2003. november 7. 17:06

A Microsoft Game Studios és a Valve csütörtöki közleménye szerint aranylemezre került a Counter-Strike akciójáték xboxos változata, így semmi akadálya a november 18-i megjelenésnek. A PC-s változathoz képest feljavított grafikával rendelkező játék új pályákat és modelleket biztosít majd a játékosoknak.

0

IPv6 címeket támogató telefonokat fob piacra 2004-től a Nokia

2003. november 7. 16:09

[News.com] Viszonylag gyorsan reagál az ázsiai térséget fenyegető IP-ínségre a finn Nokia: a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója szerdán jelentette be, hogy a jövő évben megjelenő készülékei támogatják majd az Internet Protocol version 6 (IPv6) szabványt. Az IPv6 segítségével megoldódhatnak a szűkös mennyiségű szabad, mobiltelefonok számára kiosztható IP-címekből adódó problémák.

0

Megszületett a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolati szabvány 1.2-es verziója

2003. november 7. 14:21

A Bluetooth vezeték nélküli kommunikációs szabványt kezelő Bluetooth SIG csoport bejelentette, hogy hivatalosan is adoptálta a Bluetooth 1.2 protokoll specifikációit vezeték nélküli szabványába. A Bluetooth 1.2 specifikációnak megfelelő chipek jobb hangminőséget érnek el az Adaptive Frequency Hopping (AFH) technológia használatával.

0

Az Apple kezében az internetes zenepiac 80 százaléka

2003. november 7. 13:54

Az Apple bejelentette, hogy az elmúlt hét során a felhasználók 1,5 millió dalt vásároltak meg az iTunes Music Store internetes zeneáruházban, ami ötször nagyobb, mint a múlt héten újraindult Napster 2.0 forgalma. A Nielsen SoundScan felmérése szerint az elmúlt héten az interneten legálisan vásárolt zenék 80 százalékát az Apple iTunes Music Store-ból vásárolták.

0

Szoftverfrissítést adott ki a palmOne a Tungsten T3 tenyérgépekhez

2003. november 7. 13:02

Október elején számos online hírforrás adott hírt a palmOne Tungsten T3 kéziszámítógépek Secure Digital kártyák kezelésével kapcsolatos gondjairól. A palmOne az elmúlt napokban szoftverfrissítést tett közzé honlapján, mely többek között ezt a problémát is megoldja.

0

Boltokba került a Maximum Chase című xboxos játék

2003. november 6. 20:49

Csütörtökön a boltokba került a Maximum Chase című xboxos játékprogram -- jelentette be közösen a Microsoft Game Studios és a Majesco fejlesztőcsapat. A kizárólag Xbox konzolra megjelent játék 50 dolláros áron vásárolható meg.

0

Hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz a NOD32 antivírus alkalmazás

2003. november 6. 19:11

Hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz a kitűnő teljesítménnyel és kifogástalan teszteredményekkel rendelkező NOD32 antivírus alkalmazás. A SICONTACT Kft. által magyarított, és forgalmazott, itthon is megvásárolható alkalmazás kitűnően szerepel az elismert Virus Bulletin teszteken, a forgalmazó honlapján található információk szerint a program 1998 májusa óta egyetlen szabadon élő vírust sem engedett át.

0

Adatvédelmi kifogások a UPC szerződésével kapcsolatban

2003. november 6. 17:10

Kifogásokat emelt az adatvédelmi biztos a UPC chello szolgáltatásának szerződési mellékletével kapcsolatban. Az adatvédelmi biztos egy chello előfizető bejelentése kapcsán kezdett vizsgálatot még tavaly, melynek eredményéről a napokban tájékoztatta a bejelentőt és a UPC-t is.

0

Ingyenes nyomtatási költségelemzés a Canon Hungáriától

2003. november 6. 15:12

[Mmd] A Canon Hungária Kft. 2003. november 15. és december 15. között a nyomtatott oldalak lefedettségére alapozott részletes költségelemzést kínál a jelentkező cégeknek jelenlegi nyomtatási kiadásaikról, mindezt pedig ingyen. A várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó akció után tisztább képet kaphatunk a magyarországi nyomtatási szokásokról, a nyomtatás-másolás jelenlegi hazai helyzetéről is.

0

Letölthetők az ATI Catalyst meghajtóprogram-csomagok legújabb változatai

2003. november 6. 11:05

Megjelentek és FTP-szerverünkről is letölthetők az ATI RADEON kártyákhoz készített Catalyst meghajtóprogram-csomagok legújabb változatai. A Windows 2000/XP és 98/ME operációs rendszerekhez telepíthető, 25 MB körüli terjedelmű csomagok tartalmazzák a vezérlőpultot és az All-In-Wonder kártyákhoz szükséges WDM capture drivert is.

0

On-line lapok: búcsú az ISSN számtól?

2003. november 5. 12:48

Visszavonhatja több, csak az interneten megjelenő kiadvány ISSN (International Standard Serial Number) számát az Országos Széchényi Könyvtáron belül működő Magyar ISSN Nemzeti Központ. Az ISSN számnak az on-line lapok életére valójában nincs nagy hatása: a kiadványok inkább presztízsokokból ragaszkodnak hozzá, hiszen nincs anyagi vagy jogi vonzata a kód meglétének.

0

Hazánkban is kapható a Mitac két új Mio Digiwalker kéziszámítógépe

2003. november 4. 16:51

Az LPC Systems Kft. bejelentette, hogy hazánkban is megkezdődött Tajvan egyik legnagyobb tenyérgép-gyártó vállalata, a Mitac által fejlesztett -- és gyártott -- Mio DigiWalker 339 és Mio DigiWalker 558 kéziszámítógépek forgalmazása. Az elmúlt hónapban megrendezett Mitac hajó rendezvényen bemutatott, magyarított operációs rendszerrel ellátott 339-es tipusjelzésű PDA-t elsősorban a multimédia szerelmeseinek kínálja a vállalat, míg a felsőkategóriás Mio 558 a vezeték nélküli kommunikáció terén jeleskedik.

0

Nem az e-szavazásra

2003. november 4. 16:47

Nem kapta meg a parlamentben a kellő szavazatot az a törvénytervezet, amely először adott volna lehetőséget elektronikus szavazásra. Igaz, ez a javaslat még nem az otthoni számítógépes voksolást bevezetését jelentette volna, hanem a kijelölt helyszíneken egy szavazógépen keresztül leadott szavazás lehetőségét.

0

Az Interware és az NIIF kinőtte a BIX-et

2003. november 4. 15:15

Az Interware Rt. és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) megállapodást kötött, hogy az egymás felé irányuló - jelenleg 200-300 Mbit/sec közötti - forgalmat közvetlenül (a BIX kikerülésével, peering alkalmazásával) cserélik ki egymás között egy 1 Gbit/sec sebességű vonalon -- ezzel tehermentesítve a hazai internet adatkicserélő központot, a BIX-et.

0

AMD Athlon 64 FX és Intel Pentium 4 Extreme Edition processzorok tesztje

2003. november 3. 19:07

Az Athlon 64 FX és a Pentium 4 Extreme Edition egyaránt szerverekbe szánt processzorok asztali kiadásban. Vajon az AMD-nek, vagy az Intelnek sikerült jobban a báránybőrbe bújtatott farkasa? A legnagyobb teljesítményű x86 processzorokat felvonultató tesztünkből kiderül.

0

Letölthető a legújabb nForce-driver

2003. november 3. 18:56

Az NVIDIA ma új WHQL-minősítésű drivert adott ki nForce, nForce2 és nForce3 alaplapi lapkakészleteihez. A 3.13 verziószámot viselő meghajtó az első olyan csomag, amely Microsoft Windows XP és 2000 operációs rendszerek alatt egyaránt használható. A pakkban ismét helyet kapott a korábban kompatibilitási problémák miatt mellőzött IDE-driver frissített változata. A meghajtó a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

0

Frissített Windows és Linux meghajtóprogramok a PowerVR KYRO kártyákhoz

2003. november 3. 11:45

Frissített Windows és Linux meghajtóprogramokat tett elérhetővé az Imagination Technologies a PowerVR KYRO grafikus vezérlőt tartalmazó videokártyákhoz. A Windows 9x/ME, 2000 és XP operációs rendszerek mellett a vállalat továbbra is aktív támogtaást nyújt a Linux-hoz is, a jópár éve piacra dobott kártyák tulajdonosai ma sem maradnak frissített meghajtók nélkül.

0

Felgyorsul az új domainek bevezetése

2003. november 3. 11:26

[WSJ] Az internetes domainnevek felügyeletét ellátó ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) a múlt héten ütemtervet fogadott el a nem latin betűs karaktereket tartalmazó végződések, valamint új szponzorált domainek bevezetésére.

0

Információkat gyűjt és DoS támadást indít az új féreg

2003. november 3. 09:05

A múlt hét végén egy újabb veszélyes e-mailféreg bukkant fel a világhálón. A Mimail.C információkat gyűjt a fertőzött számítógépeken és szolgáltatásmegtagadási támadás (DoS) indít. Gyors terjedése miatt a vírusirtó szoftvereket forgalmazó cégek magasabb veszélyességi kategóriába sorolták.