Szerző: roberto

2003. április 6. 20:19

Részletek a Ximian Desktop második kiadásáról

[Ximian.com] A Linuxot irodai operációs rendszerként

[Ximian.com] A Linuxot irodai operációs rendszerként használók közül bizonyára sokan várják a Ximian Desktop második verziójának (XD2) megjelenését. Amint az ismert, a GNOME-os programokkal foglalkozó cég számos meglepetést és újdonságot igért az első GNOME 2-re épülő komplett munkakörnyezetéhez, köztük a sokak által használt OpenOffice irodai programcsomaggal való szorosabb integrációt is. Az XD2 és az OpenOffice integrációjáról szól a cég egyik fejlesztőjének a bemutatója, amely végigvezeti az érdeklődőket az OpenOffice csomag GNOME-ba való illesztésének lépésein.


GNOME VFS az OpenOffice-ban [+]

Hogy milyen változásokra számíthatunk? Az irodai szoftver állítólag villámgyorsan fog elindulni az XD2 alatt, és már az első használat során felfedezhetjük a teljesen új, Ximian-féle átdolgozott ikonokat a menükben. További újdonság, hogy az OpenOffice automatikusan átveszi a GNOME környezet színeit, és ugyanazokkal a fontbeállításokkal jelenik meg, mint az összes többi GNOME-os program, ráadásul a megtévesztésig hasonlítani fog a környezet GTK2-re épülő elemeire.

Ennél is érdekesebb, hogy a cég fejlesztői kibővítették az irodai csomag tudását a GNOME VFS komponensének használatával, így akár közvetlenül a szövegszerkesztőből is megnyithatjuk az NFS vagy SMB-szerveren lévő dokumentumokat. Ezen túlmenően a bemutató szerint az OpenOffice nyomtatókezelési rendszerét is integrálták az XD2-ben használt CUPS rendszerrel.

Azt azonban még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mikor is jelenik meg az XD2, de állítólag még a tavasszal ki fogják adni.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.