:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 10. 10:41

Kevesebb vonalas telefon, rövidebb hívások februárban

Míg januárban nőtt, februárban csökkent a bekapcsolt fővonalak száma: mintegy öt és fél ezerrel kevesebb vezetékes telefon volt Magyarországon februárban -- derül ki a Hírközlési Felügyelet vezetékes gyorsjelentéséből. 2003 januárjában 3 655 102, februárban már csak 3 649 637 fővonalat tartottak nyilván a vezetékes távközlési szolgáltatók (Emitel Rt., Hungarotel Rt., Matáv Rt., Monortel Rt., Vivendi Telecom Hungary Rt.)

[HWSW] Míg januárban nőtt, februárban csökkent a bekapcsolt fővonalak száma: mintegy öt és fél ezerrel kevesebb vezetékes telefon volt Magyarországon februárban -- derül ki a Hírközlési Felügyelet vezetékes gyorsjelentéséből. 2003 januárjában 3 655 102, februárban már csak 3 649 637 fővonalat tartottak nyilván a vezetékes távközlési szolgáltatók (Emitel Rt., Hungarotel Rt., Matáv Rt., Monortel Rt., Vivendi Telecom Hungary Rt.)

Korábbi hírek a gyorsjelentésekről:
2003. január
2002. december
Nem változott ugyanakkor az egy lakosra jutó fővonalak aránya, ugyanis a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint ismét csökkent az ország lakossága -- így száz lakosra 36 fővonal jut, akárcsak januárban. Nőtt ugyanakkor az ISDN vonalak aránya: 100 fővonalból 16 ISDN -- ami nem feltétlenül jelenti, hogy az új előfizetések száma nőtt volna, elegendő, ha a nem ISDN típusú vonalak száma csökken.

Rövidebb lett a beszélgetések, adatforgalmazás átlagos hossza, mint egy hónappal korábban. Így egy hónapban összesen és átlagosan fővonalanként 230 percet használjuk a telefonunkat, az egyes hívások hossza pedig mindössze 3 perc -- januárban átlagosan 256 percnyi telefonhasználatot mértek, az egyes hívások időtartama pedig 3 perc 12 másodperc volt.

Emlékeztetőül: a fővonalak száma és az előfizetők száma közel sem azonos, hiszen egy-egy előfizetőhöz akár több ezer fővonal is tartozhat (például MÁV, BKV vagy akár maga a Matáv is). A Matávnál tavaly év végén 855 412 előfizetőt tartottak nyilván, a többi szolgáltató pedig vagy nem küldte még el az előfizetőire vonatkozó adatokat a Hírközlési Felügyeletnek, vagy még feldolgozás alatt állnak a beküldött adatlapok.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.