Szerző: roberto

2003. április 16. 11:15

A Novell NetWare 7 szolgáltatásai NetWare és Linux kernelen is működőképesek lesznek

Hétfőn a Novell éves, felhasználóknak

HIRDETÉS

Hétfőn a Novell éves, felhasználóknak és parnereknek szervezett konferenciáján a vállalat elnök-vezérigazgatója, Jack Messman bejelentette, hogy a körülbelül két év múlva várható NetWare 7 olyan szolgáltatásokból fog állni, amelyek mind a NetWare kernel, mind a Linux kernel fölött képesek lesznek a működésre. Messman hangsúlyozta, hogy ez a lépés nem a NetWare elhagyását jelenti, hanem a Linux hozzáadását, ami az igazgató szavai szerint "jó átállási útvonal azon NetWare-felhasználóknak, akik aggódtak amiatt, hogy mihez fogunk kezdeni a NetWare-rel [...] így a fájl-, nyomtató-, címtár-, webfejlesztés- és az erőforrás-menedzsment, valamint az egyéb NetWare szolgáltatások hosszú távon is elérhetőek maradnak."

A NetWare 6.5 publikus bétáját szintén hétfőn adta ki a cég. A nyáron megjelenő végleges változat legfőbb újdonságai közt olyan, a Linux-disztribúciókból már ismert, nyílt forráskódú szoftverek lesznek megtalálhatóak, mint az Apache webszerver, a MySQL adatbázisszerver vagy a PHP szkriptnyelv kezelésének képessége. A hálózati operációs rendszer bétáját a novell.com-ról lehet letölteni. A teljes linuxos támogatással bíró NetWare 7 pedig a hagyományoknak megfelelően, az előző verzió után körülbelül 18 hónappal várható.

A NetWare és a Linux házasságáról szóló első hírek még az ősszel kaptak lábra, amit csak megerősített, hogy a cég október végén kiadta a népszerű MySQL adatbázis-kezelő rendszer netware-es változatát.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.