Szerző: roberto

2003. április 3. 11:18

A Mozilla böngészőprogram-csomag fejlesztési tervei

[Mozilla org] A népszerű többplatformos Mozilla

HIRDETÉS

[Mozilla org] A népszerű többplatformos Mozilla böngészőprogram-csomag fejlesztésének irányairól szól a tegnap kiadott új Mozilla-fejlesztési útiterv. A dokumentum szerint a programcsomag következő stabil szériája az 1.4-es ág lesz (a mostani stabil fejlesztési ág az 1.0-s), az 1.4 első tesztváltozata egyébként szintén tegnap vált letölthetővé.

Az útiterv azonban ennél jóval meglepőbb dolgokat is tartalmaz. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy szétrobbantják az eddig gyakorlatilag egyetlen alkalmazásnak tekinthető csomagot, és nyitnak egy modulárisabb felépítés felé, amelynek az alapjait a Mozilla megjelenítőmotorjára építő Phoenix böngészőben fedezték fel. Az elképzelés az, hogy a mostani integrált csomagot önálló alkalmazások (böngésző, levelezőprogram stb.) fogják felváltani, amelyek képesek együttműködni, de magukban is megállják a helyüket, miközben a háttérben továbbra is marad a Gecko motor.

Az útiterv szerint az elmúlt egy év fejlesztései a május közepére/végére várható Mozilla 1.4-be kerülnek bele, a nagyobb változtatások pedig az 1.4-es kiadást követő fejlesztői ágakban várhatóak. Ezzel párhuzamosan nyitva van még mindig a Mozilla első stabil kiadásának is a fejlesztési ága, ahol még 2003-ban várható az 1.0.3 és 1.0.4 megjelenése. A részletek a www.mozilla.org-on olvashatóak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 14:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.