Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Letölthető az Opera 7.1 webböngésző windowsos végleges és linuxos béta változata

Ady Krisztián, 2003. április 11. 11:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megjelent és letölthető a norvég Opera Software teljesen újraírt webböngészőjének új, 7.1-es windowsos, valamint 7.1-es linuxos béta verziója. Az új verzióban rengeteg hibát javítottak a fejlesztők és jelentősen javítottak a kompatibilitáson, skinezési lehetőségeken és egyéb funkciókon.

hirdetés
[HWSW] Megjelent és letölthető a norvég Opera Software teljesen újraírt webböngészőjének új, 7.1-es windowsos, valamint 7.1-es linuxos béta verziója. Az új verzióban rengeteg hibát javítottak a fejlesztők és jelentősen javítottak a kompatibilitáson, skinezési lehetőségeken és egyéb funkciókon.

Az Opera böngésző 7-es verziójában megtalálható a "Small-Screen Rendering" (SSR) technológia, mellyel a fejlesztők pár gombnyomással ellenőrizhetik, hogy az adott honlap pontosan hogyan fog kinézni a kisebb képernyővel rendelkező eszközökön, például kéziszámítógépeken futó Opera böngészővel.

Az Opera 7-es verziójában debütált, teljesen újraírt grafikus motor még gyorsabb megjelenítést tesz lehetővé. Az új motor továbbfejlesztett DOM- és CSS2-támogatással rendelkezik, a nem szabványos DHTML weboldalak kezelésében is többet nyújt az elődjénél.

Az Opera 7 e-mail klienssel is gazdagodott, mely automatikus spamszűrést, levélkategorizálást nyújt. Támogatja a POP3, IMAP és ESMTP szervereket, postafiókokat, jelszavas hírcsoportok kezelését.

A továbbfejlesztett webböngésző emellett a 128 bites titkosítást, TLS 1.0, SSL 2 és 3, CSS1 és CSS2, XML, HTML 4.01, HTTP 1.1, ECMAScript, JavaScript 1.3, WAP/WML és DOM level 2 teljeskörű támogatását nyújtja.

Az Opera 7.1 Windows operációs rendszerek alatt futó végleges változata és a linuxos béta letölthető az Opera weboldaláról, valamint a minimális, Java futtatókörnyezetet nem tartalmazó windowsos telepítő elérhető szerverünkről is.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!