Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 29. 10:21

Az Intel csatlakozik a Symbian Platinum Partnerprogramjához

[Mmd] Az Intel Corporation és a Symbian bejelentették az Intel

[Mmd] Az Intel Corporation és a Symbian bejelentették az Intel csatlakozását a Symbian Platinum Partnerprogramjához. Az Intel emellett hamarosan megkezdi a Symbian OS 7.0-ás változatát is támogató, új szoftverfejlesztői készlet (SDK) forgalmazását.

Az új SDK felgyorsítja a fejlesztők számára az adatátvitelre felkészített mobiltelefonok és az Intel XScale mikroarchitektúrára épülő processzorokon futó alkalmazások megtervezésének folyamatát. A Symbian fejleszti a mobil piac több mint 80 százalékát ellenőrző vezető globális mobiltelefon-gyártók termékeiben szabványos operációs rendszerként alkalmazott Symbian OS-t, és forgalmazza annak licencét.

"A vezeték nélküli ágazat fontos átalakulás időszakát éli. A kizárólag beszédcélú kommunikációra alkalmas mobiltelefonok helyét mindinkább átveszik a kommunikációs képességeket vezeték nélküli internetes hozzáféréssel és számítástechnikai funkciókkal ötvöző, intelligens eszközök" -- jelentette ki Tony Sica, az Intel Wireless Communications and Computing Group elnökhelyettes és marketingigazgatója. "A cégeink által kiépített szoros együttműködésnek, valamint az adatátviteli alkalmazások és szolgáltatások mobiltelefonon történő meghonosítása terén vallott közös nézeteinknek köszönhetően úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a Symbian platina fokozatú partnereinek sorához."

A Platinum Partnerprogram résztvevőjeként az Intel számos üzleti szolgáltatáshoz jut hozzá, megismerheti a Symbian OS forráskódját, és igénybe veheti a Symbian partnertámogató csapatának segítségét. Az Intel és a Symbian által közösen optimalizált 7.0-ás verziójú Symbian OS magas szintű multimédiás és vezeték nélküli képességeket biztosít az Intel XScale mikroarchitektúrához. Az Intel és a Symbian technológiáinak globális támogatási háttere biztosítja a rendszerintegrátorok, az OEM- és ODM-gyártók, valamint a független szoftverszállítók számára az új megoldások gyorsabb piaci bevezetéséhez szükséges hardveres és szoftveres segítséget.

Az új szoftverfejlesztői készlet a Symbian OS 7.0 operációs rendszert támogató Intel DBPXA250 fejlesztési rendszerben Intel PXA255, illetve Intel PXA26x processzorra épülő termékeket előállító mobiltelefon-gyártók és szoftverfejlesztők számára elérhető. A fejlesztési rendszer optimalizált fejlesztői eszközei között egy új fordítószoftver, valamint az operációs rendszert felismerő Intel XScale Microarchitecture XDB JTAG Debugger for Symbian OS hibakereső program is szerepel. Az Intel a vezeték nélküli technológiákat -- köztük a GSM/GPRS, a 802.11 és a Bluetooth szabványt is -- támogatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról