:

Szerző: Barna József

2003. április 4. 20:17

Csúcskategóriás videokártyák a Club 3D-től

A Club 3D ma közleményben jelentette be, hogy megkezdte csúcskategóriás videokártyáinak forgalmazását. Amint az ismert, a hollandiai székhelyű vállalat rendhagyó módon mind az ATI, mind pedig az NVIDIA grafikus processzoraira épít kártyákat.

[HWSW] A Club 3D ma közleményben jelentette be, hogy megkezdte csúcskategóriás videokártyáinak forgalmazását. Amint az ismert, a hollandiai székhelyű vállalat rendhagyó módon mind az ATI, mind pedig az NVIDIA grafikus processzoraira épít kártyákat.

A vállalat kínálatának legnagyobb teljesítményű modellje az ATI legújabb processzorával, a Radeon 9800 Próval szerelt, fantáziadús nevű ATI Radeon 9800 Pro. A 128 Mbyte DDR memóriával ellátott kártya minden tekintetben megfelel az ATI referenciaajánlásának, így a grafikus processzor 380 MHz-en, míg a memóriachipek 340 MHz-en üzemelnek rajta. Újdonság a Club 3D termékei között az ALL-IN-WONDER Radeon 9700 Pro multimédiás videokártya, amely a nevéhez méltóan az ATI Radeon 9700 Pro chipre épül.

Amint az emlékezetes, a Club 3D minden riválisát megelőzve január elején jelentette be, hogy a világon elsőként, már január végén megkezdi az NVIDIA GeForce FX 5800 Ultra grafikus processzort használó videokártyáinak szállítását. Nos, nemhogy nem kezdte meg, de a vállalat kínálatában nem is szerepel ilyen modell. A leggyorsabb NVIDIA-alapú Club 3D-kártya az NVIDIA GeForce FX 5800 (non ultra), amely a GeForce FX 5800 chipre épül. Ezen a mag 400 MHz-en, míg a DDR2 memóriachipek 800 MHz-en üzemelnek.

A Club 3D egyelőre nem hozta nyilvánosságra a termékek javasolt fogyasztói árát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.