:

dev archívum - 2003 október

2003
október

0

Symantec: hiperaktív aktiváció

2003. október 31. 15:57

[CNET] A Symantec legújabb biztonsági alkalmazáscsomagjának termékaktivációs modulja hibásan működik együtt egyes számítógép-konfigurációkkal: nem engedélyezi a szoftver használatát, jelentette be a vállalat tegnap.

0

Tizenkét új mobil termékkel jelentkezett a HP

2003. október 31. 15:13

[Noguchi] A mobil technológiák új hullámának éllovasaként a HP 12 új mobil terméket és megoldást vezetett be az utazás közben is irodai funkcionalitást igénylő felhasználnók számára. Az új kínálat mobil számítástechnikai és nyomtatási lehetőségekhez juttatja azokat a szakembereket, akiknek mozgalmas munkáját gyakori utazások, ügyféllátogatások és kiszállások tarkítják.

0

Merevlemezeket törölhet az új Mac OS X

2003. október 31. 09:04

[CNET] A Mac OS X operációs rendszer legújabb változatának egyik hibája miatt a számítógépekhez kapcsolt egyes külső merevlemezek tartalma elveszhet, figyelmeztetett tegnap az Apple. A hiba kizárólag a FireWire interfészen keresztül kapcsolódó és az Oxford Semiconductor által gyártott vezérlőlapkát tartalmazó meghajtókat érinti.

0

Elkészült a Project Gotham Racing 2 című xboxos játékprogram

2003. október 30. 18:01

A Microsoft Game Studios szerdán bejelentette, hogy elkészült a Project Gotham Racing 2 című xboxos játékprogramjuk. A Bizarre Creations csapat által fejlesztett program november közepétől lesz megvásárolható 50 dolláros áron.

0

Boltokban az Adobe Creative Suite

2003. október 30. 17:25

[Herald] Az Adobe ma hozta forgalomba az Adobe Creative Suite termékcsomagot. Az Adobe Creative Suite egyesíti az Adobe Photoshop CS, Adobe Illustrator CS, Adobe InDesign CS és Adobe GoLive CS programok új, teljes verziós frissítését. Ezen kívül tartalmazza az Acrobat 6.0 Professionalt és a Version Cue fájlváltozat-kezelőt.

0

Enternet - Invitel: megállapodás az ADSL-ről

2003. október 30. 15:31

Megkötötte az ADSL partneri szerződést az Invitel és az Enternet -- tájékoztatta lapunkat az Enternet ügyvezetője. Mint korábban megírtuk : az Invitel aláírásának hiányában több mint száz leendő enternetes ADSL előfizető kényszerült várakozásra, ugyanis a vállalat az Invitel késlekedése miatt nem tudott szolgáltatást nyújtani több körzetben.

0

Megjelent az On2 által fejlesztett VP6 videokodek végleges változata

2003. október 29. 13:49

Megjelent és letölthető az eddig csak bétaverzióban és kivételezettek számára elérhető, On2 által fejlesztett VP6 videotömörítő kodek végleges változata. A kodek használata személyes célokra ingyenes, így az érdeklődök kipróbálhatják mire is képes az On2 szoftvere.

0

A mobilszolgáltatókat is jelölték a hazai Nagy Testvér Díjra

2003. október 29. 13:42

A harmadszor kiosztásra kerülő Nagy Testvér Díj közönségdíját akár a hazai mobilszolgáltatók is elnyerhetik -- derül ki a tegnap indított szavazás oldaláról . A szolgáltatók azzal érdemelték ki a privát szféra védőinek figyelmét, hogy éveken keresztül -- többszöri elmarasztalás ellenére is -- fénymásolatokat készítettek ügyfeleik személyes iratairól.

0

Elméleti 3D, második rész

2003. október 29. 09:37

A SavageGamers en megjelent a háromdimenziós grafika elméletéről szóló cikksorozat második része. A részletes írás ezúttal a felületek megvilágításával, a textúrázás és a textúraszűrés mikéntjével foglalkozik.

0

A Nokia bejelentette 6230 mobiltelefonját

2003. október 28. 12:16

A Nizzában tartott Nokia Mobile Internet Conference rendezvényen debütált a finn vállalat legújabb mobiltelefonja, a 6230. A minden hájjal megkent csúcskategóriás mobiltelefont 2004 első negyedévében dobja piacra a Nokia.

0

Nem jelenik meg az Alpha EV79 processzor

2003. október 28. 10:33

A HP a múlt héten kezdte meg 64 darab EV7 processzort tartalmazó AlphaServer GS1280 rendszereinek szállítását. Amint az ismert, ez az utolsó tagja az AlphaServer családnak. A vállalat korábbi ígérete szerint a jövő évben dobta volna piacra EV79 processzorát, amely az EV7 kisebb csíkszélességű, nagyobb teljesítményű változa, azonban ezt a tervet a vállalat illetékesei törölték.

0

Új tartalomkezelő szoftver az IBM-től

2003. október 28. 10:05

[Mmd] Az IBM új szoftvert jelentett be, melynek segítségével a vállalatok könnyebben kezelhetik, integrálhatják és tehetik hozzáférhetővé a legkülönbözőbb forrásokból származó információkat. Az új tartalomkezelő szoftver a legteljesebb mértékben támogatja a nyílt forráskódú technológiák alkalmazását. Ez a tulajdonság az IBM szoftvereinek szorosabb integrációját és nagyobb teljesítményt tesz lehetővé, így növelve a vállalatok üzleti tartalmainak értékét.

0

A párizsi OracleWorld rendezvényen bemutatkozott az Oracle 10g termékcsalád

2003. október 27. 17:36

[Lenhardt & Weichinger] Az október 21. és 23. között több mint hatezer ügyfelet és partnert vendégül látó párizsi OracleWorld rendezvény egyik fő témája az Oracle Enterprise Grid Computing elnevezésű számítóhálózatos technológiája, és az azt képviselő új Oracle 10g termékcsalád, amelynek tagjai az Oracle Database 10g adatbázis-kezelő, az Oracle Application Server 10g alkalmazáskiszolgáló és az Oracle Enterprise Manager 10g felügyeleti eszköz.

0

Az NVIDIA bejelentette finomhangoló, túlhajtó szoftverét

2003. október 27. 15:18

Az NVIDIA ma bejelentette és elérhetővé tette ForceWare szoftvercsomagjának második részét, az NVIDIA System Utility alkalmazást, amely nForce chipkészletre épülő számítógépek túlhajtására és finomhangolására használható.

0

Piacon az üzletembereknek szánt Nokia 6600

2003. október 27. 11:24

A Nokia bejelentette, hogy megkezte a nyáron bejelentett 6600 mobiltelefonjának szállítását az üzletekbe és a szolgáltatókhoz. A finn cég ezzel párhuzamosan indította útjára Try&Buy programját, amelynek keretében a vállalati felhasználók és fogyasztók kipróbálhatják a telefonra készített alkalmazásokat, mielőtt megvásárolják őket.

0

Megjelent az ICQ 2003 Pro azonnali üzenetküldő program legújabb változata

2003. október 27. 10:15

Megjelent és szerverünkről is letölthető a megújult ICQ 2003 Pro azonnali üzenetküldő alkalmazás frissebb, immáron béta állapotú verziója. A 2003 Pro változat új verziói elsősorban külsejükben újultak meg, a legfrissebb változatok már a Windows XP operációs rendszerhez illeszkedő, dizájnosabb felülettel rendelkeznek.

0

Megjelent az NVIDIA ForceWare 50 meghajtóprogram

2003. október 23. 15:53

Az NVIDIA a Computex kiállítás alkalmával jelentette be ForceWare szoftvercsomagját, amely gyakorlatilag a meghajtóprogramból, képernyő-menedzsment alkalmazásból, az MCP southbridge chipek tulajdonságait beállító rendszer-menedzsment szoftverből, valamint multimédiás alkalmazásokból áll.

0

A várakozásoknak megfelelően fogy a Nokia N-Gage

2003. október 23. 15:28

A Nokia bejelentette, hogy hordozható játékkonzolja, az N-Gage a várakozásoknak megfelelően fogy. A vállalat állítása szerint a két hete megvásárolható készülékből világszerte 400 ezer darab talált gazdára.

0

Az Apple máris újabb verziót adott ki a Windowson futó iTunes szoftverből

2003. október 23. 14:54

Alig egy héttel azután, hogy az Apple bemutatta a Windows operációs rendszeren futó iTunes szoftverét, máris új verzió látott napvilágot. A 4.1.1 verziószámú alkalmazásban a vállalat kijavította azokat a problémákat, amelyek Windows 2000 operációs rendszer, régebbi CD-író szoftverek, vagy sérült MP3 állományok okozhattak. A már feltelepített iTunes alkalmazás a Help menün keresztül frissíthető.

0

Atmosphere: 3D-s modellező szoftver az Adobe-tól

2003. október 22. 18:20

[Herald] Az Adobe ma jelentette be az Adobe Atmosphere alkalmazást, mellyel webes tartalomhoz és PDF fájlokhoz lehet multimédiával tarkított, interaktív, háromdimenziós környezetet teremteni. Az Atmosphere egyszerűen használható jellemzőivel a honlaptervezők gyorsan készíthetnek valóságszerű, interaktív világokat, legyen szó a művészetről, elektronikus kereskedelemről, szórakozásról vagy oktatásról.

0

Eric S. Raymond: A katedrális és a bazár

2003. október 22. 03:02

A nyílt forráskódú szoftverek világának jól ismert alakja ezen esszéjében a szoftverfejlesztés alapjait vizsgálja, amelyről tudjuk, hogy jó szoftverek esetében a fejlesztő személyes vágyainak kielégítésével kezdődik. A szöveg most először olvasható magyarul. Lapozzon bele, és idézni fogja!

0

A Sony Ericsson bemutatta T630-as telefonját

2003. október 21. 13:30

[Lenhardt&Weichinger Communications] A Sony Ericsson Las Vegasban és Pekingben egyidőben mutatta be T630-as mobiltelefonját. A beépített kamerának, a nagy fényerejű, 65 ezer színű kijelzőnek és a formatervezett külsőnek köszönhetően a T630 nagy sikerre számíthat.

0

Zone Labs: spamszűrő és tűzfal egyben

2003. október 21. 11:32

[CNET] A felhasználói igényekre válaszul a biztonságtechnikai szoftvereket forgalmazó Zone Labs spamszűrő alkalmazást is kínál tűzfalprogramjai mellé. A népszerű ZoneAlarm terméksorozathoz a Cloudmark SpamNet szoftverét mellékeli majd a cég.

0

Egymillió példányban töltötték le a Windowson futó iTunes szoftvert

2003. október 20. 16:40

A csütörtök esti premier óta több mint egymilliószor töltötték le a Windows operációs rendszeren futó Apple iTune szoftvert. Ugyanezen idő alatt a felhasználók több mint egymillió dalt vásároltak meg az Apple iTunes Music Store internetes zenekönyvtárból. A szolgáltatás áprilisi indulásakor a letöltött dalok száma hét nap alatt érte el az egymilliót.

0

November közepétől lesz elérhető az SPV telefonokon futó MSN Messenger új változata

2003. október 20. 13:11

[infoSync] A mobilszolgáltató Orange egy online üzenetben tájékoztatta weboldalán keresztül az SPV tipusú, Microsoft operációs rendszerű okostelefonnal rendelkező előfizetőit, miszerint várhatóan november közepétől lesz elérhető a telefonokon futó MSN Messenger azonnali üzenetküldő alkalmazás újabb, frissített verziója.

0

Feliratokat is támogat a Philips DivX-kompatibilis DVD-lejátszója

2003. október 20. 09:37

[Clubic.com] Szinte természetesnek tűnik, hogy a Philips asztali, DivX-kompatibilis DVD-lejátszója sem ússza meg firmware-frissítés nélkül, az azonban kifejezetten csodának számít, hogy az új program a felhasználók által tapasztalt hibák javítása mellett feliratkezelést is támogat.

0

Hétfőn jelenik meg az utolsó HP AlphaServer

2003. október 19. 10:51

A HP hétfőn kezdi meg 64 darab EV7 processzorral felszerelt AlphaServer GS1280 szerverének szállítását. A számítógép az AlphaServer sorozat legnagyobb teljesítményű és egyben utolsó modellje. A család jelenlegi csúcsmodellje a 32 processzoros kivitel, amely az év közepén debütált.

0

Megjelent a Halo demó verziója

2003. október 18. 22:35

A Microsoft Game Studios kiadta a Halo: Combat Evolved játszható demó verzióját ( letöltés - 135 MB ), melyben kipróbálhatjuk a Gearbox Software és a Bungie Studios által fejlesztett népszerű akciójátékot. A demó egyaránt tartalmaz egy-, illetve többjátékos pályát is, ahol járműhasználatra is lehetőségünk nyílik.

0

Fejlesztés, oktatás és támogatás a hátrányos helyzetűek segítésére

2003. október 17. 10:37

Egy technikai újdonság bevezetésével vakok és gyengénlátók számára is olvashatóvá tette az [origo] oldalait az Axelero. A szolgáltató továbbá egymillió forint értékben internet-hozzáféréssel támogatja a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét (MVGYOSZ), emellett az Axelero és a Matáv a mozgáskorlátozottak és a roma lakosság számára indított ingyenes internetes oktatási programokat.

0

Pihentek a vírusok szeptemberben

2003. október 15. 14:56

A vírusirtó szoftvereket forgalmazó Trend Micro adatai szerint az elmúlt hónap a számítógépes vírusok szempontjából viszonylagos nyugalomban telt. Ennek részben az a magyarázata, hogy a nyári szünet véget ért, és az elektronikus kórokozók többnyire fiatal írói immár az iskolapadot és nem a billentyűzetet koptatják.

0

Siemens PSE néven folytatja tevékenységét a Sysdata Kft.

2003. október 15. 14:25

Siemens PSE Program- és Rendszerfejlesztő Kft., röviden: Siemens PSE Kft. elnevezéssel folytatja tevékenységét a budapesti Sysdata Kft., a Siemens bécsi székhelyű közép-európai vállalatcsoportjának, a Program and System Engineeringnek (PSE) a magyarországi leányvállalata -- jelentette be Udo Scheiblauer, a Siemens PSE vezetője. A Magyarországon tíz évvel ezelőtt alapított leányvállalat ma a legnagyobb létszámú és az egyik legsikeresebb hazai szoftverfejlesztő vállalkozás.

0

Holnap érkezik a Windowson futó Apple iTunes

2003. október 15. 11:17

Az Apple által kiküldött titokzatos meghívók azt ígérik, hogy a vállalat San Franscóban rendezett sajtótájékoztatóján az idei év legnagyobb zenei eseményére kerül sor. A holnap tartandó esemény minden bizonnyal az Apple iTunes Music Store internetes zeneletöltő szolgáltatás Windows operációs rendszeren futó változatának premierje lesz.

0

A DVD+R/RW formátumokat is támogatja majd az Apple Párduca

2003. október 14. 10:31

[News.com] A DVD-R formátumot támogató és propagáló Apple hétfőn elismerte, hogy korlátozott támogatást nyújt a DVD+RW Szövetség DVD+R és DVD+RW formátumaihoz a legújabb Macintosh OS frissítés, a Panther telepítését követően. A Mac OS X új verziója a jövőhéten kerül piacra. Az Apple csak adatmentést támogat ezekre a lemezekre, az iDVD és iTunes multimédiás alkalmazások nem képesek kezelni a Szövetség formátumait.

0

Csúszhat a Microsoft Longhorn megjelenése

2003. október 14. 09:41

A vállalat partnereinek tartott múlt heti konferencián a Microsoft vezetői ugyan kitartottak amellett, hogy a Windows operációs rendszer következő, jelenleg Longhorn kódnéven ismert asztali változata 2005-ben, míg a szerverekhez szánt verzió 2006-ban jelenik meg, nem zárták ki a csúszás lehetőségét sem.

0

Megújult a SuperGamez portál

2003. október 13. 17:55

[SG.hu] Átalakult és arculatot váltott a népszerű számítástechnikai magazin, a SuperGamez. A naponta több ezer, számítástechnika és tudomány iránt érdeklődő olvasót vonzó portál mától az SG Hírmagazin nevet viseli és a www.sg.hu címen keresztül érhető el.

0

Október végén indul a Napster 2.0

2003. október 10. 10:49

[CNET] Október 29-én immár legális, fizetős zeneszolgáltatásként indul újra a Napster , közölte a rendszert üzemeltető Roxio tegnap. A Napster 2.0-ről előfizetés birtokában vagy esetenkénti térítés ellenében lesznek letölthetőek a dalok, és a tulajdonos állítása szerint a látogatók a világ legnagyobb zenekatalógusából választhatnak majd.

0

A KT600-asok klubja

2003. október 9. 19:20

A VIA KT600 lapkakészletre épülő alaplapokról ugyan bebizonyosodott, hogy teljesítményük nem múlja felül az NVIDIA nForce2-re épülő megoldásokét, ám ár-teljesítmény arányuk igen kedvező. Összehasonlító tesztünkben öt KT600-as lap teljesítményét és szolgáltatásait vetettük össze.

0

ADSL akció: Invitel területen is érvényes az Axelero ajánlata

2003. október 9. 17:56

Az Invitel területein is érvényes az Axelero 2003-ban havidíj nélkül előfizethető ADSL akciója. Noha a kedvezményeket az alaphálózati szolgáltató nyújtja -- jelen esetben a Matáv --, az Axelero mégis bevonta az Invitel területeit is az akcióba.

0

Hazai adatvédelmi portál indult

2003. október 9. 16:02

Magyar nyelvű, adatvédelmi tematikájú portál indult a közelmúltban. Az adatvedelem.vilaga.hu címen elérhető oldal hiánypóló a maga nemében, hiszen korábban -- az adatvédelmi biztos weboldalán kívül -- nem volt hasonló témájú magyar nyelvű oldal.

0

A Pannon GSM és a Nokia végrehajtotta hazánk első WCDMA 3G teszthívását

2003. október 9. 14:58

A Pannon GSM és a Nokia bejelentette, hogy végrehajtotta hazánk első publikus harmadik generációs, WCDMA technikára alapozott mobil teszthívását. A bemutató során Huszlicska József, a Pannon GSM műszaki igazgatója egy kereskedelmi forgalomban is kapható Nokia 6650 mobiltelefont használt a hívás lebonyolítására.

0

Szerverünkről is letölthető a legújabb, ATI Catalyst 3.8 verziószámú meghajtóprogram

2003. október 9. 10:50

Megjelent és FTP-szerverünkről is elérhető az ATI Radeon kártyáihoz szükséges meghajtóprogram-csomag legújabb, 3.8-as verziója. A Catalyst drivercsomag a teljes Radeon termékcsaládot támogatja a legújabb grafikus chipekig bezárólag. Szerverünkre a 24 nyelvet támogató, vezérlőpultot, drivert és WDM-meghajtókat tartalmazó komplett, 25 MB terjedelmű csomagok kerültek fel.

0

Már folyik a Commandos 3 című játékprogram sorozatgyártása

2003. október 8. 16:40

Az Eidos kiadó által üzemeltetett hivatalos német nyelvű Commandos 3: Destination Berlin honlapon jelent meg a hír, mely szerint már aranylemezre került a második világháborús taktikai-stratégiai játék, és már meg is indult a sorozatgyártása. A program megjelenése október 24-én várható PC platformra.

0

Október 24-én támad a Párduc

2003. október 8. 15:10

Az Apple ma bejelentette, hogy október 24-től kapható legújabb operációs rendszere, a Mac OS X Panther. A 10.3 verziójú szoftver megjelenése alkalmából az Apple kiskereskedelmi üzleteiben nagyszabású rendezvényeket tartanak, ahol bemutatják az operációs rendszer új szolgáltatásait.

0

Új Cisco IP-kommunikációs megoldások kisvállalatok számára

2003. október 8. 14:08

A Cisco Systems bemutatta a 100 főnél kisebb vállalkozások, kis- és fiókirodák számára fejlesztett, a Cisco IOS szoftverre épülő, hívásfeldolgozási szolgáltatásokat biztosító Cisco CallManager Expresst, valamint hangposta- és automatikus kezelői szolgáltatásokat nyújtó megoldását, a Cisco Unity Expresst. A Cisco mindkét megoldást routerekbe integrálta, így egyszerű, könnyen telepíthető IP-kommunikációs megoldást biztosít a száznál kevesebb alkalmazottal rendelkező vállalatok számára. A termékek a díjnyertes Cisco IP telefonok felhasználásával egészítik ki a Cisco meglévő IP-kommunikációs rendszerportfolióját.

0

Új Hírközlési Törvény: általános vitára ajánlva

2003. október 8. 09:01

Az új Elektronikus Hírközlési Törvényt általános vitára ajánlotta tegnapi ülésén az országgyűlés informatikai és távközlési bizottsága. Az egyhangú szavazást megelőzően a minisztérium képviselője és a bizottság tagjai egyaránt kifejtették véleményüket a törvénytervezettel kapcsolatban.

0

Mégsem terjed az ADSL: közel fél éve várakoztat száz jelentkezőt az Invitel

2003. október 7. 10:22

Az Invitel halogatása miatt tavasz óta nem tudja új ADSL ügyfeleit bekötni az Enternet. A majd fél éves hercehurca ideje alatt jóval száz fölé emelkedett azoknak az ADSL-re váró jelentkezőknek a száma, akik az Enternettel szerettek volna szerződést kötni, ám az Invitel késlekedése miatt az internetszolgáltató nem tudott eddig bekötni.

0

A Nokia nagy reményeket fűz a holnap debütáló N-Gage konzolhoz

2003. október 6. 17:58

A Nokia holnaptól világszerte 30 ezer üzletben árusítja majd N-Gage névre hallgató konzolját, amely a Nintendo Game Boy ellenfele kíván lenni. A vállalat nagy reményeket fűz a termék sikeréhez, a cég jövőre több millió N-Gage értékesítésére számít.

0

Ingyen szoftverek hazai kisvállalkozásoknak

2003. október 6. 15:56

Ingyen használható szoftvereket -- számlázó és ügyviteli parogramokat, vezetési adattárat -- tett elérhetővé az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kisvállalkozóknak készült honlapja.

0

Fejlődő fővárosi önkormányzati weboldalak

2003. október 6. 14:07

Az elektronikus ügyintézés, illetve az e-demokrácia gyakorlására ad lehetőséget néhány fővárosi önkormányzati weboldal. A pozitív elmozdulás azért is örvendetes, mert a két fővárosi önkormányzat saját maga kezdeményezte a fejlesztéseket.

0

Letölthető az új Mac OS X frissítés: kijavította az Ethernet meghajtóprogram hibáját az Apple

2003. október 6. 13:52

[News.com] Az Apple Computer pénteken tette elérhetővé a javított Mac OS X frissítést, melyben már a kijavított Ethernet meghajtóprogram található meg. A korábban kiadott frissítés egyes 400 és 500 MHz-es Power Mac G4 rendszereken hálózati eléréssel kapcsolatos problémákat okozott, ezért ezt a verziót az Apple röviddel a megjelenés után eltávolította weboldaláról.

0

777SMS-ügy: a Westel válasza a webes SMS küldés megszüntetése ellen tiltakozóknak

2003. október 6. 12:52

Mint korábban beszámoltunk róla , tiltakozó ívet írhattak alá azok, akik a Westel webes SMS küldő szolgáltatásának megszüntetésével nem értettek egyet. A mai napig több mint 14 000 bejegyzést megért ív szerkesztői korábban nyílt levében fordultak a Westelhez, kérve, hogy a szolgáltató gondolja át még egyszer az ingyenes SMS küldő webes elérhetőségének megszüntetését.

0

Lefoglalhatják a hazai spammerek számítógépeit

2003. október 3. 17:31

Már a parlamenti bizottságok előtt van a hétköznapokon csak e-ker törvényként emlegetett, teljes nevén az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény módosításáról szóló javaslat.

0

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2004-et

2003. október 2. 16:02

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2004-et. A szoftver átfogó védelmet biztosít napjaink leggyakoribb internetes veszélyforrásai ellen, valamint kibővített védelmet ad a kémszoftverek és a nemkívánatos e-mailek ellen,: egyetlen, szorosan integrált programcsomagban egyesíti a Symantec legjobb vírusellenes, tűzfal, behatolás-érzékelő, titkosságvédő, levélszemét- és tartalomszűrő megoldásait.

0

Vita a Matáv és az Interware között: ismét drágul a modemes internetezés?

2003. október 2. 15:54

A Hírközlési Döntőbizottsághoz fordult az Interware internetszolgáltató, a Matáv hálózat-hozzáférési szerződés-ajánlata miatt. Az Interware szerint a modemes internetezés internetszolgáltatókra háruló hálózati költségei akár a duplájára is nőhetnek, ha elfogadja a Matáv új ajánlatát.

0

Elfogadta a kormány az Elektronikus Hírközlési Törvény tervezetét

2003. október 2. 13:45

Keddi ülésén a kormány elfogadta az új Elektronikus Hírközlési Törvény tervezetét. A törvénytervezetet több parlamenti bizottság tárgyalja a közeljövőben, majd az esetleges módosítási javaslatokkal együtt még októberben a parlament elé kerülhet.

0

Megjelent az Age of Mythology első kiegészítő lemeze, a The Titans

2003. október 2. 12:09

A Microsoft Game Studios és az Ensemble Studios szerdán bejelentette, hogy Age of Mythology: The Titans címmel elkészült a népszerű stratégiai játék első kiegészítő lemeze, mely az eddigi három népcsoport (egyiptomiak, görögök, skandinávok) mellett egy újat, az atlantiszi kultúrát mutatja be a játékosoknak, valamint -- mint az alcím is utal rá -- lehetőségünk lesz különféle istenek bőrébe bújni.

0

A 3D megjelenítés elmélete

2003. október 2. 11:08

Hiánypótló cikksorozat indul a SavageGamers oldalán, mégpedig a 3D ábrázolás elméletéről, technológiájáról.

0

A jövő héten mutatkozik be az új Napster

2003. október 2. 08:55

A Roxio október 9-én indítja el a korábban rendkívül népszerű, ám szerzői jogi problémák miatt leállított Napster zeneszolgáltatás tesztváltozatát, és ekkor hozzák nyilvánosságra a szolgáltatás hivatalos indulásának időpontját is. Az új Napsterről előfizetés birtokában vagy esetenkénti térítés ellenében lesznek letölthetőek a dalok, és a tulajdonos állítása szerint a látogatók a világ legnagyobb zenekatalógusából választhatnak majd.

0

Megjelent a Navy Seals háborús játék demó változata

2003. október 1. 18:16

A Valusoft kiadta a Navy Seals: Weapons of Mass Destruction című háborús FPS játék demó változatát . A küldetések során az amerikai tengerészgyalogosok bőrébe bújhatunk. Összesen 10 pálya vár ránk, így eljuthatunk Irakba, Észak-Koreába, Pakisztánba és Boszniába is.

0

Bemutatkozott a Windows XP Media Center Edition 2004 operációs rendszer

2003. október 1. 13:48

A Microsoft egy San Franciscóban rendezett nagyszabású esemény keretén belül mutatta be legújabb operációs rendszerét, a Windows XP Media Center Edition 2004-et, amely a tavaly ősszel megjelent Windows XP Media Center Edition utódja. A remondi vállalat emellett büszkén közölte, hogy hamarosan a Dell és a Sony is szállít majd Media Center számítógépeket.

0

Boltokba került a Halo PC-s változata

2003. október 1. 10:07

A Microsoft Game Studios, a Bungie Studios és Gearbox Software közös sajtóközleményben jelentette be, hogy már kapható a Halo akciójáték PC-s változata. A Windows platformra optimalizált, és DirectX 9.0-ra kihegyezett program szinte teljesen megegyezik a két és fél éve kiadott xboxos változattal.

0

Informatív és bosszantó: IP kapcsolás és útválasztás

2003. október 1. 00:33

A Kiskapu gondozásában megjelent IP kapcsolás és útválasztás című kötet az egyre bővülő, magyar nyelven megjelent hálózati szakirodalom egyik fontos darabja lehet a következő években. Nincs olyan könyv ma Magyarországon forgalomban, amely ehhez hasonló részletességgel tárgyalná az internet irányító protokolljait.