Szerző: roberto

2003. április 23. 23:10

A SuSE szerver operációs rendszert szállít az AMD Opteronhoz

[SuSE Magyarország] Az AMD legújabb, Opteron

[SuSE Magyarország] Az AMD legújabb, Opteron processzorának bejelentésével egy időben a SuSE bejelentette az új, 64 bites technológiára épült SuSE Linux Enterprise Servert. A SuSE Linux Enterprise Server 8 for AMD64 termék egy stabil és biztonságos platform nagy teljesítményt igénylő alkalmazások számára. A német disztribútor már több rendszerintegrátorral is megállapodást kötött arról, hogy a SuSE Linux Enterprise Servert AMD Opteron-alapú hardverekkel előtelepítve kínálják.

A linuxos AMD64-támogatás létrehozásában a SuSE vezető szerepet játszott, és a linuxos fejlesztőeszközök és felhasználói programok portolásából is kivette a részét; a SuSE fejlesztői 2000 eleje óta dolgoztak együtt az AMD munkatársaival. "Már a kezdetektől az egyik legfontosabb fejlesztési partnerünk a SuSE" -- mondta a bejelentés kapcsán Marty Seyer, az AMD mikroprocesszor üzletágának igazgatója, hozzátéve, hogy "a SuSE Linux Enterprise Server 8 -- az első AMD Opteron processzorra épülő szerver operációs rendszerként -- kihasználja a platform előnyeit: a nagy teljesítményt, a rugalmasságot és a méretezhetőséget a számításigényes vállalati alkalmazásokhoz. Mivel a 32 bites alkalmazások továbbra is opcionálisan használhatók, illetve az új környezetbe átültethetőek, a SuSE Linux Enterprise Server felhasználóinak az AMD optimális befektetési biztonságot nyújt".

A SLES 8 a UnitedLinux 1.0 termékalapra épül, amely közös forráskóddal fedi le az összes SuSE Linux Enterprise Server platformot, és amely most már a 32 bites Intel (IA32), a 64 bites Itanium (IA64), az IBM iSeries, pSeries, valamint a zSeries mainframe platformok mellett az AMD64 Opteron(tm) platformra is elérhető.

A SuSE Linux Enterprise Server 8 for AMD64 egy teljes körű, 64 bites operációs környezet a megszokott Apache, Perl, MySQL, Samba szolgáltatásokkal. Ezen felül a rendszer a C és C++ fejlesztések fordításához szükséges 32 bites x86, valamint a 64 bites AMD64 fordítókat is tartalmazza. A további részletekről a SuSE Magyarországi Irodájának honlapján találunk tájékoztatót.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról