Szerző: roberto

2003. április 25. 15:50

Újabb taggal bővült a GCC fordítócsomag 3.2-es szériája

[gcc.gnu.org] A napokban jelent meg a GNU Compiler Collection 3.2.3-as

[gcc.gnu.org] A napokban jelent meg a GNU Compiler Collection 3.2.3-as kiadása. A friss változat az előző, februári verzió megjelenése óta talált hibák javításán túl semmilyen újdonságot nem tartalmaz. A GCC az alapértelmezett fordító minden jelentős Linux-disztribúcióban, ugyanakkor a C, C++, Java és egyéb programnyelvet ismerő csomag rengeteg hardver- és szoftverplatformon használható.

A körülbelül hatvan kijavított hiba jelentős részét lefedik a fordító belső hibáinak (Internal Compiler Error), illetve a C, C++ és Java komponensek hibáinak korrekciói, ugyanakkor több operációsrendszer-specifikus és hardverplatform-specifikus javítás is szerepel a változások listáján. A 3.2-es szériában történt eddigi változásokról a gcc.gnu.org-on olvashatunk bővebben, ugyanitt találjuk meg a forráskódot tartalmazó tükörszerverek listáját, valamint a fordító beüzemelésében segítő leírást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról