Szerző: roberto

2003. április 30. 17:37

A SuSE Linux jól vizsgázott az IBM Programozói Bajnokságon

[SuSE Magyarország] Sikerrel zárult az első IBM Programozói Bajnokság, melyet a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán rendeztek április 25-27 között. A tizenöt versenyző mindegyike SuSE Linux operációs rendszeren dolgozott, amelyen Java-alapú IBM WebSphere Studio vagy Eclipse fejlesztői környezetben, IBM DB2 adatbázis-kezelővel és annak kiterjesztéseivel (Net-Search, XML, Spatial Extender)

HIRDETÉS

[SuSE Magyarország] Sikerrel zárult az első IBM Programozói Bajnokság, melyet a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán rendeztek április 25-27 között. A tizenöt versenyző mindegyike SuSE Linux operációs rendszeren dolgozott, amelyen Java-alapú IBM WebSphere Studio vagy Eclipse fejlesztői környezetben, IBM DB2 adatbázis-kezelővel és annak kiterjesztéseivel (Net-Search, XML, Spatial Extender) oldották meg a kitűzött feladatokat. Különösen fontos volt a pályaművek elkészítésénél az ESRI-alapú digitálistérkép-kezelés.

A 48 órás verseny alatt a SuSE terméktámogatási csapat végig a helyszínen volt, hogy az esetleges hibákat azonnal elhárítsa; a rövid idő miatt egy hosszabb kiesés vagy adatvesztés behozhatatlan hátrányt jelentett volna egy adott csapatnak. Szerencsére mind az operációs rendszer, mind a fejlesztőkörnyezet kiválóan vizsgázott a kemény körülmények között. Nemcsak gépújraindítás nem történt, de még egy alkalmazást sem kellett a három nap alatt újraindítani.

A fejlesztői munka elég sokrétű volt, a webes alkalmazáshoz a programfejlesztői környezeten kívül multimédia tartalmat is kellett szerkeszteni, így képszerkesztők, irodai programcsomagok, felhasználói kézikönyveket megjelenítő szoftverek, valamint az adatbázis vezérlőközpont (adatbázisszerver is futott a gépeken) is fontos szerepet kapott.

A Linux jól vizsgázott az összes alkalmazás esetén, így -- mivel a verseny győztes csapatának programját éles, ipari környezetben is használni fogják -- bebizonyosodott, hogy egy olyan környezetben, melyben az operációs rendszertől kezdve az alkalmazásokig számos nyílt forráskódú szoftver áll rendelkezésre, kiválóan lehet, akár néhány nap alatt is, komplex alkalmazásokat készíteni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:38

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.