dev archívum - 2003 március

2003
március

0

Részletek a Commandos harmadik részéről

2003. március 30. 21:34

Az Eidos kiadó néhány új részletet árult el a Pyro Studios fejlesztőcsapat Commandos 3: Destination Berlin című második világháborús taktikai-stratégiai játékáról. A legfontosabb, hogy a megjelenés idén nyáron várható és a programot csak PC-re készítik el.

0

Az egyszerűség dicsérete: Slackware Linux 9.0

2003. március 29. 02:31

Az elmúlt héten jelent meg a kurrens Linux-disztribúciók közül a leghosszabb múltra visszatekintő Slackware Linux új, kilences verziója. A friss kiadással Patrick Volkerding és csapata ismét hitet tett a puritán rendszerfelépítés használhatósága, és az értelmes felhasználók létezése mellett.

0

Új, hivatalos meghajtóval rukkolt elő az NVIDIA

2003. március 27. 17:10

Az NVIDIA a mai napod adta ki 43.45 verziószámú Detonator meghajtóját, amely GeForce és TNT chipes videokártyákat támogat. Az új változat együttműködik a GeForce FX 5200, 5600 és 5800 lapkára épülő termékekkel, illetve a professzionális felhasználók számára gyártott Quadro FX kártyákkal is.

0

Terjedésnek indult a LovGate féregvírus "F" variánsa

2003. március 27. 14:22

[Vírushíradó] A LovGate C++ nyelven íródott, ASPack módszerrel tömörített programkódot tartalmazó kártevő kétféle terjedési módszert alkalmaz és beépített hátsóajtó komponenssel is rendelkezik.

0

Elektronikus kiadvány a könyvek digitalizálásáról

2003. március 27. 12:45

Stílusosan digitális formátumban jelent meg a könyvek digitalizálásának fortélyait taglaló mű a héten. A Magyar Elektronikus Könyvtárban (MEK) található kiadványt a MEK projekt számára hosszú idő óta társadalmi munkában besegítő Láng Attila Dávid saját tapasztalatai alapján állította össze.

0

Májusban mutatkozik be a Palladium

2003. március 26. 19:01

[IDG] A Microsoft májusban mutatja be a korábban Palladium, újabban Next-Generation Secure Computing Base (NGSCB) néven ismert biztonsági technológiáját használó számítógépek prototípusait. Amint az ismert, a személyi számítógépeken tárolt adatok és a hálózati kommunikáció védelmét biztosítani igyekvő megoldás már bejelentését követően heves vitákat váltott ki.

0

Egymillióra nő a Vodafone live! előfizetők száma a hónap végéig

2003. március 26. 14:06

A Vodafone tájékoztatása szerint a várakozásoknak megfelelően nő a Vodafone live! szolgáltatáscsomag előfizetőinek száma. A mai sajtóközlemény szerint a vállalatcsoport március 31-éig eléri a bűvös egymilliós live! előfizetői létszámot. A live! szolgáltatáscsomagot a Vodafone által értékesített multimédiás üzenetküldésre és fogadásra (MMS) alkalmas, beépített kamerával ellátott, színes böngészőt, valamint speciális menürendszert nyújtó mobiltelefonnal lehet igénybevenni.

0

nForce2 chipkészletes alaplap az Albatrontól

2003. március 26. 11:14

Némileg lemaradva versenytársai mögött a tajvani Albatron Technology a héten jelentette be első, NVIDIA nForce2 lapkakészletre épülő alaplapját. A MicroATX formátumú KM18G Pro lapra a gyártó az integrált grafikus maggal rendelkező IGP chipet építette.

0

Kábeltévés internet nélkül maradt előfizetők

2003. március 26. 08:42

Tegnap délelőtt leszerelte a konkurens szolgáltató fejállomását, így két városrész kábeltévés internetelőfizetőit szakította el a világhálótól a Fibernet Rt. A kikapcsolt előfizetők mindegyike a TVNET kft.-hez tartozott, míg a kábeltelevíziós hálózat a Fiberneté.

0

Márciusban hétmillió SIM kártya lesz az előfizetőknél

2003. március 25. 14:41

6 996 241 aktív SIM kártyát tartanak nyilván a digitális mobilszolgáltatók -- derül ki a Hírközlési Felügyelet 2003. januári digitális mobil gyorsjelentéséből. Ez azt jelenti, hogy várhatóan márciusban adhatja át valamelyik szolgáltató a hétmilliomodik magyarországi mobiltelefont.

0

Megjelent és letölthető a Microsoft DirectX 9.0a

2003. március 25. 11:05

A Microsoft elérhetővé tette DirectX alkalmazásprogramozási felületének legújabb, 9.0a verziószámot viselő változatát, amely le is tölthető. A szoftvergyártó tájékoztatása szerint a 9.0a változatban számos biztonsági és egyéb hibát javítottak, illetve a sebességen is sikerült javítaniuk.

0

Baldur's Gate: készül a népszerű szerepjáték folytatása

2003. március 24. 18:12

A Vivendi Universal Games és az Interplay Entertainment hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy készül a Baldurs Gate: Dark Alliance 2 című szerepjáték. A várható megjelenést idén év végére, a karácsonyi időszakra tervezik a cégek. A programot PlayStation 2 és Xbox konzolokra fogják kiadni.

0

IBM programozói verseny egyetemisták, főiskolások számára

2003. március 24. 13:52

Az IBM Magyarországi Kft. szoftver csoportja programozási bajnokságot hirdet a magyarországi egyetemek, főiskolák diákjai számára. A 2003-as verseny helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kara. A megmérettetés 2003. április 25-én 14 órakor kezdődik és pontosan 48 órán át, egészen április 27-én 14 óráig tart.

0

Az AMD története: a felnőtté válás

2003. március 24. 11:28

Az AMD történetét áttekintő cikksorozatunk negyedik, befejező részében a 90-as évek mozgalmas eseményeit idézzük fel. A vállalat az Intellel folytatott perek következményeként története során ekkor kényszerül először arra, hogy a maga útját járja.

0

Az Apple bekeményít, mert szivárog a Safari

2003. március 24. 11:13

[MacMike, Slashdot] Amint arról már korábban beszámoltunk, a januárban megrendezett San Franciscó-i Macworld konferencián és kiállításon Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója bejelentette a cég Safari nevű böngészőprogramjának első bétáját. A szoftver erőteljesen épít az alapvetően linuxos KDE projekt munkájának eredményeire, és a Konqueror nevű webböngésző megjelenítőmotorját használja. A Safari nyilvános bétája az apple.com -ról tölthető le.

0

Meglepetés az Opera böngésző barátainak

2003. március 24. 10:56

Meglepő kiadással kedveskedett az Opera Software a norvég böngésző kedvelőinek: a 7-es sorozat frissítése mellett kiadták a 6.06-os (windowsos) verziót is. A több publikus béta verzió után januárban megjelent véglegesek szánt -- ám a felhasználók tapasztalatai alapján még meglehetősen instabil -- 7.0-ás után már a sorozat harmadik változatát adta ki egy hete az Opera, s ezzel párhuzamosan jelent meg a korábbi 6-os sorozat egy új darabja is.

0

Brüsszel importvámot szabna ki a Hynix termékeire

2003. március 21. 18:40

Az Európai Bizottság szerint a dél-koreai Hynix Semiconductor illegális állami támogatásoknak köszönhetően maradhatott versenyben a memóriapiacon, ezért Brüsszel jelentős importvámot szabna ki a gyártó termékeire, írta mai számában a Financial Times .

0

A kéretlen levelek lélektana

2003. március 20. 20:15

Az egyesült államokbeli Center for Democracy and Technology nemrégiben tette közzé annak a vizsgálatnak az eredményeit, amely a kéretlen levelek terjedésének természetét igyekezett feltárni. A munka számos érdekes tanulsággal szolgál a spam lélektanával kapcsolatban.

0

Terítéken a illegális szoftvermásolás: párbeszéd az IHM és civil szervezetek között

2003. március 20. 13:03

Civil kerekasztal alakult az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), a Munkáspárt és több szervezet részvételével. A kerekasztal feladata, hogy a társadalmi párbeszéd útján adjon szakmai és politikai segítséget a szaktárcának és az országgyűlésnek a vonatkozó törvények, rendeletek és szabályok kialakításában.

0

Galibát okozhat a legújabb Windows 2000-patch

2003. március 19. 18:56

[ITWorld] A Microsoft által a Windows 2000 operációs rendszerhez hétfőn kiadott, kritikus biztonsági rést befoltozó javítócsomag súlyos hibákat okozhat egyes rendszereken, közölte a szoftvervállalat a hiba frissített leírásában.

0

300 céget figyelmeztetett az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége

2003. március 19. 18:54

[New.com] Amerikai cégeknek küldte el figyelmeztető levelét az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA), melyben felhívta figyelmüket a cégek hálózatán -- állítólagosan -- folytatott illegális állománycserékre és szerzői jogsértésekre, valamint figyelmeztette őket az esetleges büntetésekre, bírságokra. A RIAA által 300 cégnek elküldött levél a legfrissebb lépés a kiadókat tömörítő szövetség kalózkodás elleni harcában. A 2002-es évben 9 százalékkal csökkentek a CD-eladások, a szövetség a file-cserélő szolgáltatásokat okolja emiatt.

0

Ingyenes licenccel vág szélesebb utat a DTS a játékkonzolok világában

2003. március 18. 17:34

A Digital Theater Systems (DTS) a 2003-as GDC (Game Developers Conference) rendezvényen jelentette be, hogy ingyenes DTS-licencelési lehetőséget biztosít a Sony Playstation 2 játékkonzoljára fejlesztő csapatok számára. A 2004 április 1-ig DTS által megvizsgált és jóváhagyott játékok fejlesztőinek nem kell licencdíjat fizetniük a többcsatornás surround hangzást nyújtó technológia használatáért.

0

Spammentes világháló

2003. március 18. 16:58

[CNN] A vállalatok és felhasználók a legkülönfélébb megoldásokat vetik be a látszólag megállíthatatlan ütemben gyarapodó kéretlen levelek elleni küzdelemben, miközben önálló és jól jövedelmező iparággá nőtte ki magát a spamszűrő alkalmazások forgalmazása. Szakértők szerint azonban a probléma radikálisabb megoldásért kiált: a világháló technikai hátterét kell megváltoztatni.

0

DHCP-szerver beüzemelése Linux alatt

2003. március 18. 15:37

Ha olyan hálózatot üzemeltetünk, amelyben több gép van annál, mint amennyit az ujjainkon meg tudunk számolni, érdemes az IP-címek és az alapvető hálózati konfiguráció beállításának hosszadalmas feladatát az erre kitalált protokollokra bízni. Cikkünkben a linuxos DHCP-szerverek konfigurálását mutatjuk be.

0

A Huawei tagadja a Cisco vádjait

2003. március 18. 11:46

[WSJ] A Huawei Technologies tagadja, hogy eltulajdonította volna a Cisco Systems szellemi tulajdonát képező egyes technológiákat, és azt állítja, hogy az amerikai vállalat versenyellenes kampányt folytat dinamikusan növekvő riválisának rossz hírbe hozására. A kínai cég először tegnap válaszolt érdemben a Cisco januárban nyilvánosságra került vádjaira.

0

Új, e-mailben terjedő féreg jelent meg: I-Worm.Ganda

2003. március 17. 15:29

[Vírushíradó] A Svédországból származó I.Worm.Ganda (W32/Ganda.A@mm, WORM.SwedenSux, Myzli) féregvírus a terjedéshez szükséges címeket a Windows címjegyzékéből (WAB) veszi. A féreg a saját SMTP rutinjait használja a levél elküldéséhez, tehát nincs szüksége telepített levelezőprogramra.

0

A CeBIT-en is megtekinthető a Siemens SX1-es csúcsmobilja

2003. március 17. 14:58

A Siemens CeBIT-en bemutatott újdonsága az SX1 tipsujelzésű csúcskészülék, amely a videó-lejátszó funkción kívül egy beépített videokamerával is rendelkezik. Az SX1 legszembeötlőbb különlegessége első pillantásra feltűnik: a telefon két oldalán helyezkednek el a számbillentyűk. Ennek köszönhetően lehetővé vált, hogy a több, mint 65000 szín megjelenítésére képes kijelző a készülék közepén helyezkedhessen el, anélkül, hogy ez növelné a méretet.

0

Mindent egy lapra -- Vodafone live!

2003. március 17. 12:12

Hatalmas reklámkampány keretében vezette be a hazai Vodafone a live! névre keresztelt koncepciót, mely egyetlen, könnyen kezelhető felületen keresztül teszi elérhetővé az eddig is elérhető valamint új szolgáltatásokat. A cég az előfizetők számának jelentős növekedésére számít. Kipróbáltuk.

0

Megjelent a 3.2 verziószámú ATI Catalyst drivercsomag

2003. március 14. 12:20

Az ATI kiadta Catalyst 3.2 verziószámú meghajtóprogramját, amely számos hibajavításon felül jelentős teljesítménynövekedést is ígér. A drivercsomag Windows 2000/XP és Windows 9x/Me operációs rendszerekkel kompatibilis változatban tölthető le a HWSW szerveréről az új ATI Control Panel alkalmazással együtt.

0

Axelero ösztöndíj az internetgazdaságot kutató közgazdász-hallgatóknak

2003. március 13. 11:33

[Netaktív] Az Axelero Internet idén is átadta ösztöndíját, amelyet tavaly alapított az internetgazdaság témájában kutató legjobb fiatal közgazdász hallgatók számára. Az ösztöndíj részét képezi az Axelero Internet és a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Marketing Tanszéke között 2001-ben létrejött együttműködési megállapodásnak, amelynek keretében a vállalat négy évig támogatja a tanszéken folyó oktatást, az egyetem pedig a legfrissebb tudományos eredményekkel segíti a cég munkáját. Az együttműködés révén az Axelero vezetői rendszeresen tartanak előadásokat is a Marketing Tanszéken, illetve az őszi Online Marketing Konferencián.

0

Oracle-kezdeményezés az egészséges munkahelyekért

2003. március 13. 10:52

[NetAktív] Az Oracle Hungary Kft. kezdeményezésére az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2002 novemberében hirdette meg Egészséges Munkahely Program-ját, amelynek tanúsítványát 2003. február 17-én a programhoz csatlakozó 42 vállalatnak Nancy Goodman Brinker, az Egyesül Államok magyarországi nagykövete, dr. Jakab Ferencné, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Közigazgatási államtitkára, valamint Hegedűs A. Péter, az AmCham elnöke adta át. Az AmCham Egészségügyi Bizottsága a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges kritériumrendszert az Oracle-nél már megvalósult alkalmazotti egészségügyi szolgáltatások és támogatások rendszere alapján dolgozta ki. A Program egyben az AmCham tagvállalatainak és szervezeteinek önkéntes csatlakozását jelenti az Egészségügyi Minisztérium által meghirdetett Az egészség évtizedének Johan Béla Nemzeti Programja című népegészségügyi kezdeményezéshez, amely a gyakorlatban megvalósítható ajánlásokat tartalmaz vállalatok számára.

0

Április közepén érkezik a SuSE Linux 8.2-es kiadása

2003. március 12. 22:28

[SuSE] Április tizennegyedikén fog megjelenni a SuSE Linux 8.2 -- jelentette be a német disztribútor. A rendszer a legfrissebb szoftverekre fog épülni (2.4.20-as kernel, XFree86 4.3), és tartalmazni fogja többek közt a KDE grafikus munkakörnyezet 3.1-es verzióját, valamint a GNOME környezet 2.2-es kiadását, illetve az OpenOffice irodai programcsomag 1.0.2-es változatát is. A sajtóközlemény szerint frissül a SuSE által biztosított alapértelmezett Java futtatókörnyezet, az új verzió már a Sun Microsystems 1.4.1-es változatát fogja tartalmazni.

0

Hazai internetes fórumban lehet kérdezni az Európai Parlament elnökét

2003. március 12. 17:16

[Magyarország.hu - HWSW] A kormányzati portál nemrég megnyílt utódja, a Magyarország.hu vendége lesz Pat Cox , az Európai Parlament elnöke. Az ír politikus március 14-én pénteken délután öt és háromnegyed hat között válaszol az internetezők kérdéseire.

0

Újra fertőz a CodeRed

2003. március 12. 13:52

Ma több számítógépes biztonsággal foglalkozó cég is figyelmeztetett arra, hogy a hírhedt CodeRed féregnek új variánsa tűnt fel internet-szerte. A 2001-ben felbukkant kórokozó új mutációja, akárcsak elődjei, a Microsoft IIS (Internet Information Server) szoftvert futtató szerverekre jelent veszélyt.

0

CeBIT: tucatnyi új mobil processzor az AMD-től

2003. március 12. 10:09

Az Intel Centrino mobil platform mai hivatalos premierjének ellenpontozásaként az AMD ma tizenkét új mobil processzort jelentett be. A sunnyvale-i vállalat kínálatában először tűnnek fel az alacsony fogyasztású (low-voltage) modellek, valamint a megnövelt, 512 kbyte méretű másodszintű gyorsítótárral ellátott Barton magos mobil processzorok.

0

McAfee: vállalati vírusvédelem tíz megabájtban

2003. március 12. 09:30

[Szezám] A Network Associates nemrégiben bemutatta a McAfee VirusScan legújabb verzióját, a vállalati ügyfelek számára készült VirusScan Enterprise 7.0-t. A szoftver új, féregirtó (Worm Killer) funkciója vírusok, trójaiak, férgek után keres a memóriában szükség szerint vagy előre beállított időpontokban. Felkutatja és eltávolítja a memóriát önmaguk terjesztésre felhasználó kártevőket, amilyen például a CodeRed és a Slammer.

0

Age of Mythology: túl az egymillión

2003. március 11. 20:00

A Microsoft által kiadott és az Ensemble Studios által fejlesztett Age of Mythology című stratégiai játékból eddig több mint egymillió példány kelt el a világon. Stuart Moulder, a Microsoft Game Studios PC-s játékokért felelős részlegének vezérigazgatója elmondta, hogy az Age of Mythology ugyanolyan jól szerepelt, mint a sorozat előző részei, ugyanis azok is már a kiadást követő néhány hónapban túllépték az egymilliós határt. A sikerek nagyban hozzájárulnak a fejlesztőcsapat növekedéséhez, illetve ahhoz, hogy a rengeteg rajongó észrevételeinek köszönhetően egyre jobb játékokat készítsenek.

0

Tartalomszűrő alkalmazás mobil hálózatokhoz az F-Secure-tól

2003. március 11. 16:45

[Morpho] Az F-Secure a múlt hónapban jelentette be az F-Secure Mobile Filter terméket, amely a világ első tartalombiztonsági megoldása vezeték nélküli letöltőrendszerekhez. A termék tartalomszűrési lehetőséget biztosít a szolgáltatók számára a kártékony szoftverek és inkompatibilis Java alkalmazások kiszűrésére, még mielőtt azok letöltődnének a mobiltelefonokra. A megoldás a szűrési feltételek automatikus frissítésének szolgáltatását is tartalmazza. Emellett a szolgáltató rugalmasan definiálhat szabályokat a nem kívánt tartalom blokkolásához.

0

Bemutatta első harmadik-generációs mobiltelefonját a Sony Ericsson

2003. március 11. 16:28

Több új mobiltelefont és kiegészítőt mutatott be ma a Sony Ericsson, melyek a holnap kezdődő hannoveri CeBIT kiállításon is megtekinthetők, kipróbálhatók lesznek. Az újdonságok között találhatjuk meg a cég első fogyasztói piacra szánt harmadik generációs, videokonferenciára képes Z1010 mobilkészülékét is.

0

Két új mobiltelefon a Nokiától

2003. március 11. 14:48

A Nokia a CeBIT kiállításon két új mobiltelefont mutatott be. A 6220 egy üzletembereknek szánt modell, amely támogatja az EDGE adatátvitelt, így elméletileg akár 118 kbit/sec sebességű adatletöltésre is képes. A zenés szolgáltatásokat kínáló 3300 típust a finn cég elsősorban fiataloknak szánja.

0

Szövetségre lépett a Symantec és a PricewaterhouseCoopers

2003. március 11. 10:23

A Symantec, valamint a PricewaterhouseCoopers bejelentette, hogy összefognak a felhasználók teljes védelmi környezetének hatékony kezelést segítő megoldások és szolgáltatások világszerte történő nyújtására. Ez a szövetség a Symantec védelmi megoldásait és a PricewaterhouseCoopers védelmi szolgáltatásait egyesíti annak érdekében, hogy a felhasználók védelmi környezetüknek egy integrált védelmi műszerfalon keresztül történő hatékony kezelésével szolgáltatási és anyagi előnyt érhessenek el.

0

E-mailben is lehet panaszt tenni távközlési- és internetszolgáltatással kapcsolatban

2003. március 10. 15:37

E-mailben is fogad panaszleveleket a távközlési- és internetszolgáltatók szervezeti- és szakmai felügyeletét ellátó Hírközlési Felügyelet (HÍF). Bár ezt a bejelentési formát a HÍF korábban sem utasította el, a közelmúltban honlapján ajánlással fordult a panaszosokhoz, melyben felsorolja milyen adatokat vár el a bejelentőktől, s felhívja a figyelmet, hogy a gyors ügyintézés érdekében melyik irodához érdemes fordulni.

0

Tavaly világszerte 423 millió mobiltelefont adtak el

2003. március 10. 12:25

Az évvégi mobiltelefon-őrületnek köszönhetően tavaly világszerte összesen 423 millió készülék talált gazdára, amely meghaladta az előzetes várakozásokat. 2002-ben 6 százalékkal több mobiltelefont adtak el, mint 2001-ben, 2003-ban pedig akár 10-15 százalékos növekedés is lehetséges -- jelentette be a Gartner Dataquest piackutató vállalat.

0

Veszélyes jelszókitaláló féreg jelent meg: Deloder

2003. március 10. 10:43

[Vírushíradó] A Deloder egy olyan Windowsos hálózati gépeket fertőző féreg, amelyiknél jelszó nélküli vagy könnyen kitalálható a választott adminisztrátori jelszó. A kártevő kéretlenül telepíti a VNC nevű távmenedzsment alkalmazást is, megnyitva így a gépet a külvilág számára.

0

Az első igazi frissítés a Debian Linux jelenlegi tesztverziójában

2003. március 9. 09:19

[Debian.org] A Debian fejlesztői ezen a hétvégén kezdték el az első igazi frissítések átvezetését a Debian fejlesztői változatából (unstable) a tesztverzióba (testing). A készülő, Sarge kódnevű disztribúció ezekben az órákban esik át egy glibc-frissítésen, ez az a rendszerkönyvtár, ami minden alapvető C funkciót tartalmaz, és a frissítése gyakorlatilag az összes csomagot érinti. A fejlesztők a glibc előző, 2.2-es verziójáról frissítenek a 2.3-asra, és az a többhavi munka, amit eddig a használatra egyáltalán nem javasolt fejlesztői ágban végeztek, most kerül át a sokak által használt tesztverzióba.

0

Rekordmennyiségű kéretlen levél akadt fenn az AOL szűrőjén

2003. március 7. 17:36

[INFINIT Privacy - HWSW] Március elején rekordmennyiségű kéretlen levél akadt fent az AOL spamszűrőinek filterein. Ezzel egyetlen nap leforgása alatt egymilliárd spamtől kímélte meg az AOL előfizetőinek levelesládáját -- adta hírül az ITTK INFINIT Privacy hírlevele.

0

A GDC rendezvényen demonstrálja az EAX 4.0 előnyeit a Creative Labs

2003. március 6. 17:37

[Clubic.com] A ma kezdődött, San Jose-ban megrendezett, 8-áig tartó Game Developers Conference rendezvénnyen demonstrálja következő generációs EAX audiotechnológiája előnyeit a Creative Labs. Az új API további fejlesztéseket tartalmaz, új lehetőségeket biztosít a játékfejlesztők számára.

0

Olcsóbb ADSL az Enternettől és az Interware-től

2003. március 6. 16:15

A Matáv által biztosított kedvezmények révén olcsóbb ADSL díjcsomagokat jelentett be az Enternet , és a Matávtől függetlenül, önerőből biztosít kedvezőbb csaomagokat az Interware . Az egyéni előfizetők körében eddig legelterjedtebbnek számító 384/64-es sávszélességet biztosító ADSL hozzáférést mindkét szolgáltató havi 8000 forint (+ áfa) alatti áron kínálja, míg a gyorsabb internetezést nyújtó 512, 768 illetve 1536 Kbit/s hozzáférések havidíja 10 000 forint felett marad.

0

Előfizetéses zeneszolgáltatást indít az Apple

2003. március 6. 11:01

Szórakoztatóipari hírforrások szerint az Apple Computer -- több jelentős zenekiadó közreműködésével és támogatásával -- hamarosan előfizetéses zeneszolgáltatást indít. A magukat megnevezni nem kívánó források szerint a szolgáltatás heteken belül elindul.

0

Leállt a szegedi kábeltévés internethálózat

2003. március 5. 09:50

Információink szerint ma reggel leállt a teljes szegedi kábeltévés internethálózat, az Axelero-Tiszanet egyetlen előfizetőnek sincs jelenleg internetkapcsolata. Az Axelero-Tiszanet szerint egy előre meghirdetett leállásról van szó, ám az előfizetők közül sokan nem értesültek erről.

0

Az IBM 117 000 monitort hív vissza tűzveszély miatt

2003. március 4. 18:50

[Bloomberg] Az IBM ma közleményben jelentette be, hogy tűzveszély miatt visszahívja két régebbi monitormodelljét. A hiba az IBM G51 és G51t 15 colos katódsugárcsöves monitorokat érinti, melyekből a vállalat 117 000 darabot forgalmazott világszerte.

0

Magyar PHP programozók internetes megmérettetése

2003. március 4. 15:34

Még március 10-ig beküldhetik munkáikat azok a programozók, akik vállalják a megmérettetést a PHP konferenciát is szervező PHP szakosztály által meghirdetett 5k  freestyle compo versenyen. A tematikai megkötés nélkül meghirdetett programozói versenyen -- persze a működőképességen túl -- két fontos feltételnek kell megfelelniük a beküldött programoknak: az egyik a szintaktikai pontosság, a másik pedig a legfeljebb 5 kilobájtnyi terjedelem.

0

Forradalmi hűtési megoldás adatközpontok számára a HP Servicestől

2003. március 4. 14:50

A Hewlett-Packard ma teljesen újszerű hűtési megoldást mutatott be adatközpontok számára, amelynek alkalmazásával a hűtésre fordított költségek akár 25 százalékkal is csökkenthetők, így az azt alkalmazó vállalatok éves szinten akár több millió dollárt is megtakaríthatnak.

0

Ügyfeleinek megtévesztésével gyanúsítja a Vodafone-t a Netért

2003. március 4. 14:45

Fogyasztók megtévesztésével és erőfölénnyel való visszaéléssel gyanúsítja a Vodafone -t az internetezők érdekeinek védelmére alakult Netért Egyesület . Az érdekvédők az alig egy hónapja bejelentett Vodafone üzletszabályzat-módosítás és a napokban arra hivatkozva korlátozott GPRS internet-hozzáférés ellen tiltakoznak.

0

Hamarosan piacon a Sony Ericsson T610

2003. március 4. 13:46

Hamarosan piacra kerül a Sony Ericcson T610 mobiltelefon, amely a kor divatjának megfelelőn beépített digitális kamerával, 65 ezer árnyalat megjelenítésére alkalmas színes kijelzővel és Bluetooth adóvevővel rendelkezik. A készülék természetesen támogatja a multimédiás üzeneteket is.

0

Az Orion projekt egységesíti a Sun vállalati szoftverkínálatát

2003. március 3. 16:12

[NetAktív]A vásárlók által megfogalmazott igényekre -- egyszerűség, kiszámíthatóság és megfizethetőség -- választ adva a Sun Microsystems bemutatta a Project Orion névre keresztelt új termék- és üzleti stratégiáját. A világszínvonalú vállalati szoftverkészítés két évtizedes tapasztalatára építő Project Orion drasztikusan le fogja egyszerűsíteni a Sun vállalati infrastruktúra-szoftvereinek beszerzését és használatát. Az új stratégia részeként a Sun egységesíti a cég szoftvereinek megjelentetését, melynek keretében negyedévente integrált szoftverrendszerként adja ki szoftvereit Solarisra, x86-os Solarisra és Linuxra egyaránt.

0

Letölthető az NVIDIA Detonator 43.00

2003. március 3. 11:35

Az NVIDIA elsőszámú amerikai videokártya-gyártó partneréről, a PNY-tól szivárgott ki a 43.00 verziószámú Detonator meghajtóprogram, amely immáron a HWSW szerveréről is letölthető. A driver Windows 9x/Me, illetve Windows 2000/XP operációs rendszerekkel kompatibilis csomagokban érhető el. Az újdonságok, frissítések, valamint hibajavítások listája egyelőre nem ismert.

0

A Netcraft februári webszerver-statisztikái

2003. március 1. 20:54

[Netcraft] A Netcraft a héten kiadta a szokásos havi webszerver-statisztikáit. Az elmúlt havi eredmények, a januárihoz hasonlóan a webszerver-preferenciák állandósulásáról tanúskodnak, az elmúlt hónapokban a különböző webszerverek felhasználási aránya szinte semmit sem változott. A Netcraft felmérések egyre inkább a webszerverek világáról szóló színes kis történetek felé tolódnak el.