Szerző: Barna József

2001. augusztus 21. 20:36

Autók értékesítése az interneten -- konferencia a Gundel Étteremben

[OMA] Amerikában az autók közel 10%-a online kerül eladásra, és az elemzők néhány éven belül már 30-40%-kal számolnak. Európában az Opel és a Ford kezdte el a személygépkocsik interneten keresztül történő értékesítését. Hazánkban nyár végéig tartó akciójában a Reanult különített el egy 150 darabos készletet jelentős árkedvezménnyel internetes értékesítésre. A kizárólagos importőrök némelyike már csökkenti viszonteladói számát, és áttér a közvetlen értékesítésre. Az autós weboldalak közül a használtautó értékesítéssel foglalkozók a leginkább keresettek. Az alkatrész-értékesítésre cégösszefogással virtuális készleteket hoznak létre, és így sokszorozzák meg az eladást. Mit hoz a jövő?

[OMA] Amerikában az autók közel 10%-a online kerül eladásra, és az elemzők néhány éven belül már 30-40%-kal számolnak. Európában az Opel és a Ford kezdte el a személygépkocsik interneten keresztül történő értékesítését. Hazánkban nyár végéig tartó akciójában a Reanult különített el egy 150 darabos készletet jelentős árkedvezménnyel internetes értékesítésre.

A kizárólagos importőrök némelyike már csökkenti viszonteladói számát, és áttér a közvetlen értékesítésre. Az autós weboldalak közül a használtautó értékesítéssel foglalkozók a leginkább keresettek. Az alkatrész-értékesítésre cégösszefogással virtuális készleteket hoznak létre, és így sokszorozzák meg az eladást.

Mit hoz a jövő?

E kérdésekkel is foglalkozik az Online Marketing Ügynökség az "Üzlet az interneten" konferencia-sorozat következő rendezvényén, szeptember 13-án, melynek címe "Autó és az internet"

A konferenciával kapcsolatos további információk a www.oma.hu honlapon találhatók.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról