Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 29. 18:18

Mától számítógépeket is árul az Amazon.com

Az Amazon.com internetes áruház a mai napon nyitotta meg legújabb részlegét, ahol számítógépkonfigurációkat árulnak. A kínálatban jelenleg az Apple, a Compaq, a Hewlett-Packard, az IBM és a Toshiba gépei találhatók meg.

HIRDETÉS

Az Amazon.com internetes áruház a mai napon nyitotta meg legújabb részlegét, ahol számítógépkonfigurációkat árulnak. A kínálatban jelenleg az Apple, a Compaq, a Hewlett-Packard, az IBM és a Toshiba gépei találhatók meg.

Az Amazon.com eleinte könyvek, CD-k és videók online árusításával kezdte, de ma már az elektronikai részlege bővül a leggyorsabban. Az internetes bolt júniusban jelentette be, hogy megjelennek a kínálatában a számítógépek, és annak ellenére belevágott a PC-k árusításába, hogy a számítógépek iránti kereslet történelmi mélypontot ért el.

A gyártók és a kereskedők egymásra licitálva csökkentik áraikat és vetik be akcióikat a vevők megnyerésére. Az internetes áruház képviselői szerint pont ezért a vásárlók egyre inkább az internethez fordulnak, hogy felkutassák a legalacsonyabb árakat és legkedvezőbb akciókat.

Az Amazon.com midenesetre bizakodó, szerintük ugyanis a PC-k árusítása révén végre nyereséges lehet a vállalkozás. Bár egy számítógépen kisebb mértékű a haszon, mint egy könyvön vagy CD-n, abszolút mértékben mégis nagyobb nyereséget termelhet a cégnek a PC-k árusítása. Egy 800 dolláros számítógépen megkeresett 5 százalékos hasznon jóval több pénzt hoz a konyhára, mint egy 40 dolláros könyv 20 százalékos profitja.

A vállalat vezetői ugyan nem árulták el, mekkora bevételt remélnek az új részlegtől, de reményeik szerint így a negyedik negyedévre végre nyereséges lehet az Amazon.com

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:12

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.