Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 13. 13:14

Augusztusban debütál a Palm új alsó kategóriás készüléke, az m125

[The Register] Egy amerikai forgalmazótól származó információ szerint a Palm hamarosan piacra dobja m125 névre keresztelt kéziszámítógépét, amelyik tulajdonképpen az m5xx sorozat kistestvére.

[The Register] Egy amerikai forgalmazótól származó információ szerint a Palm hamarosan piacra dobja m125 névre keresztelt kéziszámítógépét, amelyik tulajdonképpen az m5xx sorozat "kistestvére".

A gépet a jól ismert Motorola Dragonball VZ 33 MHz processzor működteti. Az adatok tárolására 8 MByte RAM és 2 vagy 4 MByte ROM áll rendelkezésre - a ROM mérete attól függ, amerikai vagy európai kivitelű géppel van dolgunk. A Palm m125-öt a Palm OS operációs rendszer 4.0 verziója működteti.

A gép kijelzője természetesen monokróm - a megjelenítőt az m105-től örökölte a gép. A készüléket ugyanazzal a "Universal Connector" bővítőkapuval szerelik fel, mint az m5xx sorozat tagjait, így a perifériák kompatibilisek lesznek. A Palm m125 ezen felül egy SD/MMC csatlakozóval és infravörös porttal is rendelkezik majd.

A Palm m125 várhatóan augusztus 24-én kerül az üzletek polcaira. USB-s bölcsővel a gép ára 250 dollár körül várható.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról