Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 13. 13:14

Augusztusban debütál a Palm új alsó kategóriás készüléke, az m125

[The Register] Egy amerikai forgalmazótól származó információ szerint a Palm hamarosan piacra dobja m125 névre keresztelt kéziszámítógépét, amelyik tulajdonképpen az m5xx sorozat kistestvére.

HIRDETÉS

[The Register] Egy amerikai forgalmazótól származó információ szerint a Palm hamarosan piacra dobja m125 névre keresztelt kéziszámítógépét, amelyik tulajdonképpen az m5xx sorozat "kistestvére".

A gépet a jól ismert Motorola Dragonball VZ 33 MHz processzor működteti. Az adatok tárolására 8 MByte RAM és 2 vagy 4 MByte ROM áll rendelkezésre - a ROM mérete attól függ, amerikai vagy európai kivitelű géppel van dolgunk. A Palm m125-öt a Palm OS operációs rendszer 4.0 verziója működteti.

A gép kijelzője természetesen monokróm - a megjelenítőt az m105-től örökölte a gép. A készüléket ugyanazzal a "Universal Connector" bővítőkapuval szerelik fel, mint az m5xx sorozat tagjait, így a perifériák kompatibilisek lesznek. A Palm m125 ezen felül egy SD/MMC csatlakozóval és infravörös porttal is rendelkezik majd.

A Palm m125 várhatóan augusztus 24-én kerül az üzletek polcaira. USB-s bölcsővel a gép ára 250 dollár körül várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.