Szerző: Ady Krisztián

2001. augusztus 9. 11:51

A Memorex új, második generációs DVD-R lemezeket mutatott be

A Memorex Products, Inc., sajtóközleményben jelentette be, hogy e hónaptól megvásárolható Memorex márkájú DVD-R és DVD-RAM lemezeinek második generációjú kiadása.

A Memorex Products, Inc., sajtóközleményben jelentette be, hogy e hónaptól megvásárolható Memorex márkájú DVD-R és DVD-RAM lemezeinek második generációjú kiadása. A Memorex 2000 végén kezdett el a DVD-rögzítők nyersanyagával foglalkozni, DVD-R és DVD-RAM lemezei kompatibilisek az új készülékekkel is.

A DVD-R verzió tárolási kapacitása 4,7 GByte, ajánlott végfelhasználói ára 19,99 dollár. A "General Use" egyszer írható, egyoldalas lemez használható a már elterjedt és az új DVD-írókkal és -lejátszókkal, szemben az úgynevezett "Authoring" lemezzel, mely csak a speciális írók, olvasók finomabb lézerével fogható munkára. Egy lemez 4,7 GB-jára kb. 120 percnyi NTSC képanyag rögzíthető, természetesen hanggal együtt.

Az újraírható DVD-RAM lemez egy és kétoldalas változatban kapható. Rendre 4,7 illetve 9,4 GByte adat tárolására képesek. A 4,7 GB-os verzió 34,99 dollárért kerül, Type 2-es eltávolítható kazettában foglal helyet. A 9,4 GB-os, kétoldalas lemez 39,99 dollárért kapható, Type 1-es kazettában, ezt kifejezetten zárt rendszerekhez ajánlják.

Mindkét Memorex DVD-RAM lemez legalább 1000-szer újraírható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról