Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 1. 11:19

A Citrix Systems nyilvánosságra hozta második negyedéves pénzügyi eredményeit

[email] A Citrix Systems, Inc. ma számolt be a 2001. június 30-ával végződő második negyedév pénzügyi eredményeiről.

[email] A Citrix Systems, Inc. ma számolt be a 2001. június 30-ával végződő második negyedév pénzügyi eredményeiről.

A 2001. június 30-ával záruló második negyedév nettó bevételei 147,3 millió dollárt tesznek ki, ez 38,8 százalékos növekedés a múlt év hasonló periódusának 106,1 millió dolláros értékéhez képest, továbbá 10,9 százalékkal haladja meg az első negyedév 132,8 millió dolláros eredményét.

A nettó nyereség ugyanezen periódusban 22,9 millió dollár (egy részvényre vetítve 0,12 dollár), az egy évvel ezelőtti 15,0 millió dollár (részvényenként 0,07 dollár) és a megelőző negyedév 28,9 millió dolláros (részvényenként 0,15 dollár) adataival szemben.

A folyamatban levő kutatás-fejlesztés értékét, valamint az eszmei vagyontárgyak üzleti kombinációkhoz csatlakozó amortizációját nem tartalmazó, korrigált eredmény 36,3 millió dollár (részvényenként 0,19 dollár), tavaly ugyanez 20,8 millió dollárra (részvényenként 0,10 dollárra), az év első negyedévében pedig 33,9 millió dollárra (részvényenként 0,17 dollárra) rúgott.

2001 első hat hónapjában a nettó bevétel 280,1 millió dollárt tett ki, ez 19,9 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában elért 233,6 millió dolláros bevételt. A nettó nyereség ugyanezen idő alatt 51,8 millió dollárra (részvényenként 0,27 dollárra) csökkent az egy évvel korábbi 53,5 millió dolláros (részvényenként 0,26 dolláros) értékről. A folyamatban levő kutatás-fejlesztés értékét, valamint az eszmei vagyontárgyak üzleti kombinációkhoz csatlakozó amortizációját nem tartalmazó, korrigált eredmény 70,2 millió dollárra (részvényenként 0,36 dollárra) emelkedett a megelőző év első félévének 64,7 millió dolláros (részvényeként 0,31 dolláros) összegéhez képest.

"Külön örömünkre szolgál, hogy immár a negyedik negyedévben számolhatunk be folyamatosan pozitív eredményekről, különös tekintettel a piacon tapasztalható gazdasági bizonytalanságokra" — nyilatkozta Mark B. Templeton, a Citrix elnök-vezérigazgatója. "Ebben az évben nagy erőfeszítéseket tettünk a vezetői csapat megerősítésére, ezek közé tartozik Bob Kruger alkalmazása főtechnológusként, valamint a Sequoia Software-rel történő összeolvadásunk folyamatának folytatása.

A portálszoftverek terén vezető Sequoia segítségével a Citrix tovább halad kitűzött célja, a virtuális munkahelyek mindenhova történő eljuttatásának megvalósítása felé. Az ügyfelek számának második negyedévben megfigyelhető jelentős mértékű növekedése — azon túl, hogy hozzájárult pozitív pénzügyi eredményeinkhez is — bizonyítékot nyújt arra, hogy e kitűzött cél partnereink IT-osztályai és a végfelhasználók számára egyaránt csábító."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.