Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 28. 13:23

Két új kézigéppel jelentkezik a Hewlett-Packard

[CNET] A Hewlett-Packard hamarosan bemutatja két új kéziszámítógépét, amelyeke a Microsoft Merlin operációs rendszere működtet majd. A szeptember 6-án piacra operációs rendszert a Microsoft állítólag Windows 2002 néven nevezi majd.

[CNET] A Hewlett-Packard hamarosan bemutatja két új kéziszámítógépét, amelyeke a Microsoft "Merlin" operációs rendszere működtet majd. A szeptember 6-án piacra operációs rendszert a Microsoft állítólag Windows 2002 néven nevezi majd.

A HP új kézigépei a Jornada 560 sorozatot bővítik majd. A készülékek az Intel strongARM SA-1100 processzorára épülnek és 16 bites színes kijelzővel rendelkeznek. A különbség a memória méretében keresendő: az egyikük 32 míg a másik 64 MByte RAM-mal kerül forgalomba.

A HP egyelőre nem erősítette meg a részleteket, de azt elárulta, hogy két új kézigépet dob piacra és használni fogja a Microsoft új operációs rendszerét.

A "Merlin" a Windows for Pocket PC-hez hasonlóan a Windows CE 3.0 változatán alapul, de a grafikus felületét az ősszel megjelenő Windows XP-hez hasonlóra tervezték.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról