Szerző: Ady Krisztián

2001. augusztus 29. 01:58

A Gateway újabb elbocsátásokat hajt végre, alkalmazottainak akár 25 százalékától, 4600 főtől válva meg

A Gateway januári létszámleépítése sajnos nem volt elég a talpraálláshoz, az elmúlt negyedév veszteségeit látva a cég vezetősége drasztikus lépésre szánta el magát. A Gateway dolgozóinak akár 25 százalékától, 4600 főtől válik meg, amitől 300 millió dolláros megtakarítást remél.

HIRDETÉS

A Gateway januári létszámleépítése sajnos nem volt elég a talpraálláshoz, az elmúlt negyedév veszteségeit látva a cég vezetősége drasztikus lépésre szánta el magát. A Gateway dolgozóinak akár 25 százalékától, 4600 főtől válik meg, amitől 300 millió dolláros megtakarítást remél.

A Gateway számos ázsiai piacról kivonul és azonnal bezárja kihelyezett irodáit Malajziában, Japánban, Ausztráliában, Szingapúrban és Új-Zélandon, valamint Hampton, Vermillion, Salt Lake City és Lake Forest városokban. Mindezek mellett a cég fontolóra veszi az európai érdekeltségei felszámolását is.

A ma bejelentett leépítés a cég USA-beli dolgozóinak 15 százalékát, mindegy 2100 főt érint. Az elbocsátások mértéke ázsiában 1400 fős, míg európában - amennyiben a cég kivonul a piacról - akár 1100 fős is lehet. Ha az európai visszavonulás is megtörténik, akkor összeségében a cég alkalmazottainak közel 25 százalékától kénytelen megválni.

A Gatewaynek a januárban megkezdődött elbocsátások előtt 24000, míg a mostani leépítések bejelentése előtt már csak 19300 dolgozója volt. A mostani bejelentés egyben azt is jelenti, hogy a cég év végére - az egy évvel ezelőtti állapothoz képest - dolgozói 40 százalékát, mindegy 9300 főt veszít el.

A június 30-ával zárult negyedév továbbra is 20,8 millió dolláros veszteségről tanúskodik, mely meglehetősen rossz eredmény az előző év azonos időszakában elért 118 millió dolláros profithoz képest.

A Gateway mindenesetre a harmadik negyedévben mintegy 475 millió dollárt költ a cégen belüli átszervezésekre.

A PC történetében ez az első év, melyben az eladások lelassultak, esetenként csökkentek, s ez igen érzékenyen érinti az IT szektor szereplőit. Elemzők szerint a várhatóan 2003-ig elhúzódó recessziót csak a legerősebb cégek képesek túlélni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 19:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.