Szerző: Vörös Péter

2001. augusztus 14. 15:37

A Panasonic bemutatta rekordméretű LCD-kijelzővel ellátott, hordozható DVD-lejátszóját

[Mmd] A Panasonic bemutatta az üzletágban egyedülálló méretű, 9 hüvelykes LCD-kijelzővel ellátott, hordozható DVD-lejátszóját. A beépített újratölthető akkumulátorral és televíziós hangolóegységgel felszerelt, egy gramm híján egykilós Panasonic DVD-LA95 egyben a legkönnyebb is a piacon kapható hasonló eszközök közül. A készülék ugyanakkor az első olyan lejátszó, amely DVD-RAM lemezek olvasására is képes. A Japánban idén szeptember 1-jétől, a világ más országaiban pedig az őszi szezontól kapható DVD-LA95 árát a Panasonic még nem hozta

[Mmd] A Panasonic bemutatta az üzletágban egyedülálló méretű, 9 hüvelykes LCD-kijelzővel ellátott, hordozható DVD-lejátszóját. A beépített újratölthető akkumulátorral és televíziós hangolóegységgel felszerelt, egy gramm híján egykilós Panasonic DVD-LA95 egyben a legkönnyebb is a piacon kapható hasonló eszközök közül. A készülék ugyanakkor az első olyan lejátszó, amely DVD-RAM lemezek olvasására is képes. A Japánban idén szeptember 1-jétől, a világ más országaiban pedig az őszi szezontól kapható DVD-LA95 árát a Panasonic még nem hozta nyilvánosságra.

A hordozható készülékek a japán DVD-lejátszó piac jelenleg mintegy 15 százalékát teszik ki, és a kereslet különösen a nagyméretű LCD-kijelzővel ellátott hordozható eszközök iránt bővül. A kategóriájában egyedülálló nagyságú, 4:3 illetve 16:9 képméretarányt biztosító LCD-képernyőt tartalmazó Panasonic DVD-LA95 kiváló képminőséget nyújt. Az újratölthető akkumulátor-készlet 2,5 órányi DVD-lejátszást tesz lehetővé, a külön megvásárolható opcionális akkumulátor-szettet használva pedig a felhasználók akár 8 illetve 13 órán keresztül nézhetnek DVD-filmeket vagy TV-műsort.

Az új termék egyik fő erőssége a hordozhatóság. A DVD-LA95 a világ első, DVD-RAM lemezeket is olvasó, hordozható DVD-lejátszója. A DVD-RAM amellett, hogy garantálja a kompatibilitást az audio-/video- és PC-alkalmazásokkal, optikai formátumának köszönhetően kiemelkedő újraírási képességet biztosít (egy lemezt akár 100 000 alkalommal lehet újraírni). Az új lejátszó egyedülállóan sokoldalú: nem csupán a PC vagy DVD-RAM felvevő segítségével létrehozott DVD-RAM lemezek lejátszására képes, hanem különféle digitális szórakoztató szoftvereket (pl. DVD-Video DVD-Audio, DVD-RAM, DVD-R, CD, CD-R és CD-RW formátumú anyagokat) is tud tárolni.

Az új eszköz beépített DTS, Dolby Digital Decoder és Chapter Review jellemzőket is tartalmaz. Ez utóbbi ötfokozatú Smooth Motion Scan funkciója a hagyományos lejátszóknál százszor gyorsabb olvasást tesz lehetővé, és az egyszerű használat érdekében "shuttle ring dial"-t alkalmaz. A beépített 9-hüvelykes LCD-képernyővel, újratölthető akkumulátorral és televíziós hangolóegységgel felszerelt Panasonic DVD-LA95 kompakt kialakítása és funkciógazdagsága révén különösen a folyamatos - és főként kültéri - használat esetén bizonyul ideális választásnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról