:

Szerző: Barna József

2001. augusztus 8. 20:20

E hónaptól Győrött és Zalaegerszegen is elérhető az Axelero ADSL-szolgáltatása

[Axelero] Augusztus 1-től két újabb budapesti telefonközpont (Pusztaszeri, Sarolta) vált alkalmassá ADSL internetkapcsolat kiszolgálására, s ezzel egyidőben megindult a szolgáltatás Győrött és Zalaegerszegen is. Mindkét vidéki város lefedettsége szinte teljesnek mondható.

[Axelero] Augusztus 1-től két újabb budapesti telefonközpont (Pusztaszeri, Sarolta) vált alkalmassá ADSL internetkapcsolat kiszolgálására, s ezzel egyidőben megindult a szolgáltatás Győrött és Zalaegerszegen is. Mindkét vidéki város lefedettsége szinte teljesnek mondható.

A jövőben nem csak a budapesti internetezni vágyók élvezhetik az Axelero által nyújtott szélessávú internet-hozzáférés előnyeit. A rendkívül gyors letöltési sebességet kínáló ADSL-szolgáltatással mostantól a győriek és zalaegerszegiek is pillanatok alatt fogadhatnak weboldalakat, képeket, zenéket és programokat az internetről, miközben a leggyakrabban használt e-mailezés és a weboldalak karbantartása is gyorsabbá válik az eddig megszokottnál.

A telefonos hozzáférésnél sokszorta gyorsabb internetelérést biztosító ADSL technológia a telefonvonal rézvezetékének szabad átviteli kapacitását használja ki. A feltöltés, azaz kifelé irányuló adatforgalom sebessége 384 kbit/s lehet, és a letöltés gyorsasága elérheti akár az 1500 kbit/s-ot is, internetezés közben pedig a telefon és faxvonalak szabadok maradnak, továbbá az internetezést a telefonforgalmi díj sem drágítja.

Az Axelero Internet alapvetően két ADSL alapú internet-hozzáférési szolgáltatást kínál, az otthoni internetezésre szánt ADSL Otthont és az üzleti szférának ajánlott BDSL-t.

Az ADSL Otthon csomag a telefonos hozzáférésnél akár hétszer gyorsabb letöltési sebesség mellett kínál időben és adatforgalomban korlátlan és rendkívül gyors internetelérést.

A le- és feltöltési sebességtől függően, eltérő kategóriákban megrendelhető BDSL csomagok a kis- és középvállalkozások internetes igényeihez nyújt komplex megoldást: a telefonosnál akár huszonhatszor gyorsabb letöltési sebességet biztosít, valamint a vállalkozások levelezéséhez és webes megjelenéséhez szükséges eszköztárat is tartalmaz. A BDSL csomagokban foglalt DSL routerhez könnyen csatlakoztatható a helyi hálózat, amely így több számítógép összekötését is lehetővé teszi.

A városok területének ADSL technológiával való lefedettsége már az induláskor szinte teljes mértékben biztosított, a korábban erről a területről az Axeleróhoz beérkezett ADSL igényeket az internetszolgáltató gyors ütemben tudja feldolgozni. Az Axelero munkatársai pár napon belül telefonon, illetve írásban megkeresik mindazokat, akik előzetesen, még az ADSL technológia kiépítése előtt, az Axelero honlapján www.axelero.hu regisztráltak, vagy faxon, illetve postán jelezték ADSL igényüket.

Az Axelero Internet a távközlési háttérszolgáltatók fejlesztéseitől függően előreláthatólag még idén ősszel Pécsre, az év végéig pedig több vidéki településre kiterjeszti a szolgáltatást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.