Szerző: Barna József

2001. augusztus 27. 22:27

Japánban tovább gyűrűzik az elektronikai ipar válsága: jelentős elbocsátások a Toshibánál és a Hitachinál

[SBN] A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Fujitsu működésének racionalizálása érdekében 16400 dolgozóját bocsátja el. Most a Toshiba és Hitachi jelentett be hasonló megszorító intézkedéseket.

HIRDETÉS

[SBN] A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Fujitsu működésének racionalizálása érdekében 16400 dolgozóját bocsátja el. Most a Toshiba és Hitachi jelentett be hasonló megszorító intézkedéseket.

A Toshiba, a cégen belül csak 01 Action Plan néven emlegetett projekttel próbálja kivédeni a lassuló félvezető- és elektronikai ipar negatív hatásait. A terv keretében a cég számos divíziójának működését próbálja megreformálni, ami többek között a termelés csökkentését, valamint 18800 állás megszüntetését is magában foglalja. A 10%-os létszámleépítés a 2003-as pénzügyi évben fejeződik majd be.

A teljes racionalizálásra -- mely várhatóan 2004 márciusában ér véget -- a Toshiba 1 milliárd dollárt különített el. A cég ezen túlmenően revideálta ez évi pénzügyi várakozásait, s immár a korábban becsült 500 millió dolláros profit helyett 958 millió dolláros veszteségre számít.

A Hitachi szintén jelentős elbocsátásokat jelentett be. A cég alkalmazottainak 6%-ától, azaz mintegy 20000 dolgozótól válik meg. A vállalat esetleges átszervezésével kapcsolatban nem állnak rendelkezésünkre további információk.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.