Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 31. 16:32

Mobiltelefon-méretű digitális kamkordert dob piacra a Canon

A Canon ma két apró méretű digitális kamkordert jelentett be. Az Elura fantázianevű készülékek nagyjából mobiltelefon-méretűek, tömegük akkumulátorral sem éri el a 400 grammot.

HIRDETÉS

A Canon ma két apró méretű digitális kamkordert jelentett be. Az Elura fantázianevű készülékek nagyjából mobiltelefon-méretűek, tömegük akkumulátorral sem éri el a 400 grammot.

Az Elura készülékek MiniDV kazettára, illetve az Elura 20MC esetében flash memóriakártyára készítik a felvételeket. Az Elura 20MC a két legnépszerűbb flash memória formátumot (Secure Digital, MultiMediaCard) egyaránt támogatja. A kamerákat -- megfelelve a modern idők igényeinek --- FireWire csatlakozóval is ellátták.

A kamera 680 ezer pixeles felbontású képeket készít. A beépített színes kijelzője egy 2,5" átlójú LCD. A mozgóképekhez természetesen hangot is rögzít az Elura, mégpedig sztereóban, 16 biten és 48 kHz-en mintavételezve.

A kamerák októberben jelennek meg az üzletek polcain. Az Elura 10 alapmodellért 1299 dollárt kérnek, a flash memóriát kezelő Elura 20MC ára pedig 1499 dollár lesz.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 03:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.