:

Szerző: Ady Krisztián

2001. augusztus 21. 00:46

A Creative bejelentette új Sound Blaster Audigy hangkártyáit

Az Audigy processzor és a kibővített EAX technológia bejelentését követően a Creative ma bejelentette Sound Blaster Audigy hangkártyáit, melyek merőben új vonalat képviselnek a cég termékei között.

Az Audigy processzor és a kibővített EAX technológia bejelentését követően a Creative ma bejelentette Sound Blaster Audigy hangkártyáit, melyek merőben új vonalat képviselnek a cég termékei között.

A Sound Blaster Audigy kártyák új kihívást jelentenek a konkurens termékek számára. Az Audigy processzorral felvértezett hangkártyák professzionális minőséget nyújtanak, s jelenleg -- milyen meglepő -- ezek a kártyák támogatják egyedül az új EAX ADVANCED HD bővítményeket. Az Audigy chip négyszer akkora számítási teljesítménnyel rendelkezik, mint az előd Live! sorozatot meghajtó EMU10K1 processzor, DSP.

A Sound Blaster Audigy kártyák kitűnő hangminőséget nyújtanak a 24bit/96kHz-es digitális-analóg konvertereikkel, melyek 100dB jel-zaj viszony mellett képesek tökéletes hangzást biztosítani. Ilyen paraméterekkel csak a teljesen professzionális célokra szánt hangkártyák rendelkeznek, otthonra szánt PC-s megoldásokban még álmodni sem álmodhattunk ilyen hangminőségről.

Az új hangkártyák természetesen hardveresen gyorsítják az új EAX-bővítményeket, mint a Multi-Environment, Environment Morphing, Environment Panning, Environment Reflections és Environment Filtering technológiákat, melyeket részletesebben is megismerhettünk az Audigy processzor bejelentése kapcsán.

Mint azt az újabb sorozatú Sound Blaster Live! (5.1) hangkártyáknál megszokhattuk, az Audigy hangkártyák is támogatják a Dolby Digital dekódolást -- kérdés, hogy immáron hardveresen-e --, valamint a DirectSound(3D) és Open AL API-kat, programozási felületeket.

SB1394

A Sound Blaster Audigy kártyák tartalmazzák a Creative saját SB1394 kapcsolódási felületét, mely teljesen kompatibilis az IEEE 1394 szabvánnyal. Így DV kamkordereinket, egyéb külső eszközeinket problémamentesen kapcsolhatjuk a hangkártyán keresztül PC-nkhez. Az SB1394 csatlakozási felület 400 Mbit másodpercenkénti átvitelre képes, így körülbelül harmincszor gyorsabb az általánosan elterjedt USB 1.1-nél.

A Sound Blaster Audigy 24bit/96kHz támogatása a digitális ki- és bemeneteken is igénybe vehető, így például AES-EBU professzionális eszközeinkhez is csatlakoztathatjuk a hangkártyát. Az optimalizált, ASIO támogatású meghajtóprogram ehhez rendkívül alacsony késleltetést, latencyt biztosít.

A szoftverkörítés már tartalmazza a Creative PlayCenter 3 programját. A lejátszó, kategorizáló program alkalmas az AC-3 állományok lejátszására és integrált CD-író funkciói mellett támogatja az EAX ADVANCED HD effektjeit.

Az Audigy termékvonal most bejelentett tagjai: Sound Blaster Audigy Platinum eX, Sound Blaster Audigy Platinum, a Sound Blaster Audigy MP3+ és a Sound Blaster Audigy X-Gamer.

Sound Blaster Audigy Platinum eX és Sound Blaster Audigy Platinum

A Sound Blaster Audigy Platinum eX nevében lévő eX jelzés a külső egységet jelöli, a Platinum sorozatnál megszokott meghajtóhelyre rögzíthető panel így most asztalunkon foglalhat helyet. Ez a megoldás ideális lehet ha nincs elegendő hely a gépünkben. Az "egyszerűbb" Sound Blaster Audigy Platinum a hagyományosan meghajtóhelyre illeszthető frontpanelt tartalmazza, mely digitális ki- és bemeneteket, analóg bemeneteket, MIDI ki- és bemenetet, valamint fejhallgató és mikrofon csatlakozást biztosít.


Fotó: Gzeasy

A panelen helyet kapott még plusz egy SB1394 csatlakozó is, így a hangkártyával együtt már két csatlakozási felület áll rendelkezésre. Mindkét Platinum modellhez távirányítót is mellékelnek.

A Sound Blaster Audigy Platinum eX és Sound Blaster Audigy Platinum körítésként rengeteg szoftvert kapott:

  • Steinberg Audio Suite
  • Ulead VideoStudio 4.0 SE Basic
  • MixMeister Technologies MixMeister
  • Beatnik's Mixman Studio Remixer
  • Unibrain S.A. FireNet
  • Vienna SoundFont Studio 2.3
  • iM Networks Inc. iM Tuner Software
Fentieken kívül a Sound Blaster Audigy Platinum eX mellé megkapjuk még a Sonic Foundry ACID DJ 2.0 és Image Line Bvba FruityLoops programokat, míg a Sound Blaster Audigy Platinum mellé a Deus Ex játékot csomagolják.

Sound Blaster Audigy X-Gamer

A játékosok számára kifejlesztett csomag a kártyán kívül két teljes verziójú játékot, valamint egyéb szoftvereket tartalmaz. A két játék a Giants: Citizen Kabuto és a Deus Ex. A kártya természetesen itt is tartalmazza az SB1394 csatlakozót, valamint az 5.1 kimenetet.

Sound Blaster Audigy MP3+

A zenét előtérbe helyező felhasználók számára ez a csomag lehet az ideális megoldás. A Sound Blaster Audigy MP3+ a következő szoftvereket tartalmazza: MixMeister Technologies MixMeister, Beatnik Mixman Studio Remixer, Unibrain S.A. FireNet, iM Networks Inc. iM Tuner, Creative PlayCenter 3, Oozic Player és további öt Creative szoftvert.

A külső egységgel felszerelt Sound Blaster Audigy Platinum eX várható ára mintegy 249,99 dollár lesz. A Sound Blaster Audigy Platinum olcsóbb lesz, 199,99 dollárba fog kerülni, a Sound Blaster Audigy X-Gamer és a Sound Blaster Audigy MP3+ pedig 99,99 dollárral könnyebbíti meg pénztárcánkat, akár már a napokban...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.