:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 2. 09:58

A vártnál kevesebb az MP3.com vesztesége

Az MP3.com szerdán hozta nyilvánosságra második negyedéves pénzügyi eredményeit, amelyek felülmúlták az elemzők várakozásait.

Az MP3.com szerdán hozta nyilvánosságra második negyedéves pénzügyi eredményeit, amelyek felülmúlták az elemzők várakozásait.

A vállalat negyedéves bevétele 17,5 millió dollár volt, amely valamivel kevesebb, mint a tavalyi azonos negyedévben elért 20,2 millió dollár. Azonban az MP3.com pro forma vesztesége csupán 1,6 millió dollár (részvényenként 2 cent) volt, ami lényegesen kedvezőbb, mint az egy éve elkönyvelt 5,2 millió dollár (részvényenként 8 cent). A First Call által megkérdezett elemzők részvényenkénti 4 centes veszteségre számítottak.

Az MP3.com nettó vesztesége 11,6 millió dollár (részvényenként 17 cent) volt, egy évvel ezelőtt azonban 177,1 millió dollár (részvényenként 2,71 dollár).

A céget felvásárolja a Vivendi Universal - azon lemezkiadók egyike, amelyek annak idején a szerzői jogok megsértése miatt beperelték az MP3.com-ot. A Vivendi a Sony-val közösen fizetős zeneszolgáltatást szeretne nyújtani az MP3.com portálon szeptembertől PressPlay néven.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.