Szerző: Ady Krisztián

2001. augusztus 18. 20:25

A Canon bejelentette PowerShot G2 digitális kameráját - 4 Megapixeles felbontással

A Canon - tovább erősítve igen előkelő pozícióját a digitális kamera piacon - bejelentette a cég első 4 Megapixel felbontású digitális kameráját, a Canon PowerShot G2 modellt. A kamera szeptembertől lesz kapható a hivatalos márkakereskedésekben, 999 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

A Canon - tovább erősítve igen előkelő pozícióját a digitális kamera piacon - bejelentette a cég első 4 Megapixel felbontású digitális kameráját, a Canon PowerShot G2 modellt. A kamera szeptembertől lesz kapható a hivatalos márkakereskedésekben, 999 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

A Canon PowerShot G2 a PowerShot család legerősebb tagja. A PowerShot modellek közül bárki megtalálhatja a számára megfelelő kamerát, legyen szó professzionális felhasználásról, vagy egyszerűbb, otthonra tökéletesen megfelelő belépő szintű modellről.

A készülék külalakja a nagy előd, a PowerShot G1 formáit örökölte. Belsejében is megtartotta felmenőjének kiválóságait, többek között a tűéles képet biztosító, nagysebességű 7-21mm f/2.0-2.5 zoom lencsét, a változtatható szögű LCD keresőt, a gyors adatátvitelt biztosító USB interfészt. A készülék kompatibilis a Canon EX sorozatú Speedlite vakukkal, a Type I és II CompactFlash memóriakártyákkal, ezért kiválóan alkalmazható hozzá az IBM Microdrive kártyája is.

A gép szinte minden egyéb paraméterében jobb elődjénél. A Canon PowerShot G2 nagyobb felbontásban, jobb képminőséggel, gyorsabban képes képeket készíteni, alacsonyabb energiafelhasználása pedig hosszabb használhatóságot biztosít. Javítottak a manuális fókuszáláson, és gyorsabban képes a gép "ráduplázni", kétszer gyorsabban, mint a G1. Több optimalizált, gyári beállítás közül választhatunk a képek készítésekor.

Az 1/1.8" méretű, 4 megapixel felbontású CCD érzékelő kiemelkedően magas, 2272 x 1704 pixel méretű képek készítésére is képes. A kamerával ugyanakkor készíthetünk egyéb "hagyományos" méretekben is képet, támogatja az 1600 x 1200, 1024 x 768 és 640 x 480 felbontásokat is. Az igen magas felbontóképesség élesebb képeket eredményez még ezeken a kisebb felbontásokon is, mint a hagyományos 3.3 megapixeles kamerákkal készítettek esetén.

A Canon PowerShot G2 kamera lehetőséget nyújt 13 különböző képminőség beállítására, többek között 3 JPEG tömörítési módszer kiválasztására (Szuperfinom, Finom, Normál) bármilyen felbontásban.

A képadatok egy átmeneti bufferbe történő mentésének köszönhetően a készülék akár 1,5-9 kép/másodperc sebességű exponálásra is képes.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 10:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.