Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 1. 17:05

Egy dollárnál is alacsonyabb költséggel előállítható intelligens kártyát készül bevezetni a Visa

[Mmd] A Visa International és az

[Mmd] A Visa International és az STMicroelectronics kevesebb mint egy USA dollár költséggel előállítható, új intelligens kártya bevezetésére készül. Az új plasztik várhatóan felgyorsítja a chiptechnológia elterjedését, és a fizetési piac többi szereplőjét is hasonló megoldások kidolgozására ösztönzi.

Az új kártya kielégíti a nemzetközi EMV-specifikáció követelményeit, és támogatja a Visa Smart Debit/Credit alkalmazást. Ideális megoldást kínál azoknak a bankoknak, amelyek költséghatékony módon és minimális visszaélési kockázat mellett szeretnének egyetlen alkalmazást hordozó, intelligens kártyát kibocsátani.

Az IBM-mel karöltve kifejlesztett új plasztik az STMicroelectronics kisköltségű kártyacsaládjának első tagja, amelynek bevezetésére a csipkártya-kibocsátás költségeit mérsékelni hivatott Visa-program keretében kerül sor.

A Visa tavaly mutatta be a három dollár alatti költséggel előállítható, többfunkciós Open Platform kártyát, majd idén májusban két új Open Platform termékről - az emelt szintű adathitelesítési képességgel bíró, négy dolláros és a kettős (érintkezős és érintkezőmentes) interfésszel ellátott, öt dolláros kártyáról - is beszámolt.

Az egy dollár alatti költséggel előállítható új kártyát az ORGA gyártja, de a Visa más szállítókkal is tárgyal a programról.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról