Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 9. 13:01

A Nokia bejelentette új biztonsági eszközét

[email] A Nokia új IP71 Internetes biztonsági eszközét speciálisan a kisebb

[email] A Nokia új IP71 Internetes biztonsági eszközét speciálisan a kisebb cégek, illetve a nagyobb vállalatok kihelyezett fiókirodái által támasztott igényekhez igazodva fejlesztette ki. A Nokia IP71 kompakt célplatform, amely a Check Point VPN-1/FireWall-1 SmallOffice tűzfalszoftverével együttműködve robusztus, helyileg és távolról egyaránt menedzselhető biztonsági megoldás.

Alkalmazásával egyetlen eszközzel megvalósíthatóak mind a tűzfal, mind a VPN funkciók, így egyszerű, mégis költséghatékony megoldás.

A Nokia IP71 hálózatba kapcsolását egy 10BaseT Ethernet port és egy 4 portos 10/100-as switch biztosítja. Az eszköz könnyen telepíthető és konfigurálható, valamint a Check Point Smalloffice tűzfalszoftver kezelésén túl lehetővé teszi a hálózat minden védelmi eszközének egyetlen rendszerből történő menedzselését.

Mozgó alkatrészek híján működése csendes, kis mérete pedig az elhelyezést egyszerűsíti. A beépített Wizard menedzsment eszköz segítségével a konfigurációja egyszerű. Az eszköz támogatja az SSH-2 protokollt, amelynek segítségével erős titkosítással védhető mind a lokális, mind a távoli menedzsment forgalom.

"Minden hálózat annyira megbízható és biztonságos, amennyire annak leggyengébb láncszeme. A vállalati hálózatok növekedése és osztottsága miatt a távoli kirendeltségek védelme egyre fontosabb tényezővé válik." Mondta Bob Brace, a Nokia Internet Communications marketing alelnöke. "Az általunk kínált páratlan biztonsági alkalmazás lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy megbízhatóan és bizalmasan intézzék üzleti ügyeiket, ugyanakkor vállalati házirendjük érvényessége az egész hálózatra kiterjedjen."

"Örömmel fogadtuk a Nokia új alkalmazásplatformjának bejelentését" mondta Asheem Chandna, a Check Point Technologies üzletfejlesztési és termékmenedzsment alelnöke. "Az új Nokia IP71 ideális FireWall-1/VPN-1 megoldást kínál a nagy vállalatok kirendeltségei, valamint a kis és közepes irodák számára."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról