Szerző: Ady Krisztián

2001. augusztus 2. 00:52

Az STMicroelectronics 170.000 chipsetre kapott megrendelést a nyáron induló XM műholdas rádiókészülékek gyártóitól

Az STMicroelectronics összesen mintegy 170.000, két chipből álló chipset leszállítására kapott megrendelést az XM műholdas rádiókészülékek gyártóitól. Az XM Radio szolgáltatás még ez év nyarán beindul az USA-ban.

HIRDETÉS

Az STMicroelectronics összesen mintegy 170.000, két chipből álló chipset leszállítására kapott megrendelést az XM műholdas rádiókészülékek gyártóitól. Az XM Radio szolgáltatás még ez év nyarán beindul az USA-ban.

A 170.000-ből mintegy 70.000-et a harmadik negyedév folyamán, a fennmaradó 100.000 példányt pedig az év végéig kell leszállítania az STMicrónak. A chipsetek megrendelői nem kisebb nevek, mint a Sony, Pioneer, Alpine és Delphi Automotive Systems, melyek otthoni felhasználásra szánt, valamint autókba szerelhető berendezéseket gyártanak. A készülékek az XM digitális adása mellett AM- és FM-vételre is alkalmasak lesznek.

Az ST az XM chipset fejlesztését 2000 végén fejezte be, melynek mintapéldányait 2000 októberében juttatták el az XM mérnökeihez. A végleges pédányok 2001 márciusában kerültek a készülékgyártó cégekhez végső ellenőrzésre és a próbapéldányok legyártására. Pillanatnyilag ezekkel a készülékekkel folyik az XM rendszer ellenőrzése, tesztelése.

A két chipből álló chipset segítségével a vevőkészülékek az XM Satellite Radio két geostacionárius pályán álló - `Rock' és `Roll' fantázianevű - műholdjának, valamint a városokban telepített helyi "repeater"-ek adását lesznek képesek fogni. Mintegy 100, kiváló minőségű sztereó csatorna lesz fogható, melyeket az XM Radio saját stúdiókomplexumából továbbítanak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 01:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.