Szerző: Ady Krisztián

2001. augusztus 18. 01:03

A híres holland rejtjelspecialista, Niels Ferguson feltörte az Intel digitális videoállományokhoz kifejlesztett védelmét

Niels Ferguson - híres holland rejtjelspecialista - állítása szerint megtalálta az Intel által kifejlesztett HDCP védelem kiskapuját. A HDCP védelem kifejezetten digitális videoállományok védelmére lett kifejlesztve.

Niels Ferguson - híres holland rejtjelspecialista - állítása szerint megtalálta az Intel által kifejlesztett HDCP védelem kiskapuját. A HDCP védelem kifejezetten digitális videoállományok védelmére lett kifejlesztve.

Felfedezését ugyanakkor elmondása szerint nem szándékozik publikálni, fél ugyanis az azt követő esetleges feljelentéstől, pertől.
"Az Intel High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) nagyon törékeny..." - mondta Ferguson. "Egy tapasztalt IT szakember két hét alatt visszafejtheti a HDCP mesterkulcsát."

Ferguson, a híres titkosító, aki tanácsadóként dolgozott, először a Hackers at Large 2001 konferencián beszélt felfedezéséről Hollandiában, a hét végén. Dolgozott többek között a holland Nemzeti Matematikai és Számítástechnikai Tudományos Intézetben is.

"A mesterkulcs a HDCP tartalmának dekódolására használható, valamint új eszközök készítésére, melyek működnek a hivatalos HDCP berendezésekkel." - mondta Ferguson. "A mester kulcs megszerzéséhez egy szakértőnek négy számítógépre, és 50 HDCP panelra van szüksége, ezek segítségével két hét alatt megvan a kulcs. Ha ezt a mesterkulcsot valaha közzétennénk, a HDCP védelme teljes mértékben megszűnne. A HDCP technológia repedéseit nagyon könnyű megtalálni."

Az Intel a HDCP technológiát ez év februárjában mutatta be egy sajtótájékoztató keretében. Ezt a technológiát kifejezetten a DVI buszon történő videóállományok kódolására tervezték, ez a fajta ki- és bemenet egyre több PC-eszközön, DVD lejátszón, TV-n és digitális videókamerán jelenik meg. A DVI lehet a VGA trónkövetelője.

"Szeretném elküldeni a cikkemet az Intelnek, de nem tudom milyen következményekkel járhat." mondta Ferguson.

Az Inteltől senki sem kommentálta egyelőre a bejelentést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról