Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 23. 16:32

Mobiltelefonról is elérhetőek lesznek a Hotmail postafiókok: e-mail küldés és fogadás SMS-ben

A Microsoft az európai Hotmail-felhasználók számára ezentúl mobiltelefonos e-mail küldési és fogadási lehetőséget is biztosít - jelentették be a mai napon.

A Microsoft az európai Hotmail-felhasználók számára ezentúl mobiltelefonos e-mail küldési és fogadási lehetőséget is biztosít - jelentették be a mai napon.

A felhasználók hamarosan mobiltelefonjukól is lekérdezhetik a Hotmail-es postafiókba érkezett üzeneteiket és levelek küldésére is lehetőség lesz, mégpedig SMS-en keresztül.

Bár a legújabb vezeték nélküli internetes technológiák, mint a WAP vagy a GPRS segítségével is elvégezhetők ezek a feladatok, az új technológiák nagyon lassan jutnak el a felhasználókhoz. Ezzel szemben az SMS-t szinte mindenki ismeri és gyakorlatilag bármelyik mobiltelefonról lehet használni.

A kezdeményezésben részt vevő vállalatok azt várják, hogy a jól ismert SMS technológián alapuló szolgáltatás felkelti a többmillió Hotmail-felhasználó érdeklődését. Az amerikai szoftvercég bejelentése szerint több, mint 40 európai mobilszolgáltató hálózatában lesz elérhető a Hotmail postafiók.

Elsőként a svájci Sunrise előfizetői próbálhatják ki a szolgáltatást, de hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról