Szerző: Bányai György

2007. november 14. 10:35

Csökkenőben a Blu-ray meghajtók ára, a Lite-On 199 dollárért kínálja termékét

Rizikó nélkül megjósolhatjuk, hogy a karácsonyi bevásárlókosarakban helyet kaphatnak lassan a Blu-ray meghajtók is: a ma kapható egységeknél jóval olcsóbbak érkezhetnek hamarosan. Többek között a Lite-Ontól, a tajvani gyártó 199 dolláros olvasót jelentett be.

[HWSW] Rizikó nélkül megjósolhatjuk, hogy a karácsonyi bevásárlókosarakban helyet kaphatnak lassan a Blu-ray meghajtók is: a ma kapható egységeknél jóval olcsóbbak érkezhetnek hamarosan. Többek között a Lite-Ontól, a tajvani gyártó 199 dolláros olvasót jelentett be.

Az új, a korábbiaknál nagyobb kapacitású eszközök árai mindenképp csökkennének (mint ahogy azt korábban a CD-, majd a DVD meghajtóknál is tapasztaltuk), de manapság ez jóval gyorsabban zajlik a HD DVD és a Blu-ray között zajló formátumháború miatt. A Philips és a Lite-On közösen jelentette be a DH-401S típusjelzésű BD-ROM meghajtót, amely csak olvasni tudja a kéklézeres lemezeket, viszont elbánik a DVD- és a CD-lemezekkel is.

A készülék a Blu-ray (BD-R/RE/ROM) lemezeket maximálisan négyszeres, az egy, illetve kétrétegű DVD±R, vagy DVD-ROM lemezeket 12-szeres, a DVD±RW-t maximum nyolcszoros, a CD-R/RW/ROM lemezeket pedig 32-szeres sebességgel képes beolvasni.

DH-401S BD-ROM

"A Blu-ray lemezen elérhető mozifilmek és más videotartalmak számának emelkedésével a felhasználók most megfizethető áron juthatnak a Blu-ray által kínált brilliáns képminőséghez a számítógépükön" -- mondta el Christine Hsing a PLDS (Philips & Lite-On Digital Solutions) marketingosztályának vezetője. Hozzátette, hogy a BD-ROM meghajtót lejátszóként használva akár dollárszázakat is spórolhatnak a tulajdonosok, ha a PC-t HDMI kábellel kötik a HDTV készülékükhöz -- ehhez persze megfelelő videokártyára is szükség van, melynek beszerzése csökkentheti az árelőnyt.

A DH-401S BD-ROM meghajtó ára nem a zacskós OEM kiszerelésre értendő, hanem a dobozos változatra, amelyben a beépítéshez szükséges kábelek és csavarok mellett még a Cyberlink PowerDVD szoftverét is megtaláljuk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról