Szerző: Bányai György

2007. november 19. 10:47

Maximum grafika a PC MicroWorks csúcsnoteszében

A PC MicroWorks pénteki bejelentésének tárgya egy az NVIDIA 8800GTX videokártyákat SLI kapcsolaton keresztül párban foglalkoztató noteszgép volt, amelynek többi részegységének teljesítménye arányban áll a megjelenítés által kínált extra lehetőségekkel.

[HWSW] A PC MicroWorks pénteki bejelentésének tárgya egy az NVIDIA 8800GTX videokártyákat SLI kapcsolaton keresztül párban foglalkoztató noteszgép volt, amelynek többi részegységének teljesítménye arányban áll a megjelenítés által kínált extra lehetőségekkel.

A PC MicroWorks Black-Hawk XR5 először kínál két, PCI Express csatolóval rendelkező, SLI módban összekapcsolt GeForce Go 8800 GTX videokártyát, amelyeket négymagos Core 2 Quad processzor tart kordában. A tárolást akár három SATA merevlemezre is bízhatjuk, amelyek RAID tömbökbe (RAID 0,1,5) is szervezhetők. A munkamemória DDR2 800 megahertzes modulokból egészen négy gigabájtig kiépíthető. A videokártyák által számol kép a szénszálas vázba épített 17 hüvelykes, szélesvásznú, fényes kijelzőn nem kevesebb, mint 1920x1200 képponton jelenhet meg. A noteszgép a Microsoft Windows Vista operációs rendszer változataival rendelhető, amely először mér noteszgép esetében 5,9 pontot a teljesítmény értékelésekor.

PC MicroWorks Black-Hawk XR5

A csatlakoztathatóság nem csak a WiFi hotdpotokban merülhet ki, mert a Black-Hawk XR5 rendelhető EV-DO/HSDPA sebességre képes 3G modullal is, de még a helymeghatározáshoz szükséges GPS panel is kérhető az extralistáról. A csatlakozók ismertetésekor is hosszú lstába kell kezdenünk, a készülékházhoz egyaránt lehet FireWire, 4 USB 2.0 eszközt, vagy modemet csatlakoztatni a vezetékes hálózati megoldások mellett. Az S-Video képet fogadó TV készülékünk mellé (rendelhető TV-Tunerrel is, amely az S-Video bemenetet is magával hozza) SPDIF-csatlakozáson keresztül digitálisan is érkezhet a hang a hangkeltő eszközünkbe.

A Fuji és az Olymus digitális fényképezői által előszeretettel használt xD változatok kivételével az összes populáris flash-kártya megérteti magát a beépített kártyaolvasóval. Amennyiben mindez nem lenne elég, Express Card (54/34) formátumú bővítményekkel elégíthetők ki az extrém igények. A 2600 dollártól december közepétől megvásárolható notesz ára a kiépítettség és az extra lehetőségek függvényében akár 6150 dollárig is elmerészkedhet, de ekkor a legerősebb "motorizáltság" mellett a TV-Tuner és a GPS modul is beépítésre kerül.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról