Szerző: Ady Krisztián

2007. november 7. 14:35

Megjelent az Opera Mini 4 mobilböngésző végleges verziója

Megjelent és letölthető az Opera Mini mobilböngésző 4-es változatának végleges verziója, mely ma már gyakorlatilag bármilyen javás mobilkészülékre képes internetes oldalakat varázsolni. A 4-es változat újdonsága a képernyő fektetett használata, az intelligens zoom, illetve a kedvencek szinkronizálhatósága.

[HWSW] Megjelent és letölthető az Opera Mini mobilböngésző 4-es változatának végleges verziója, mely ma már gyakorlatilag bármilyen javás mobilkészülékre képes internetes oldalakat varázsolni. A 4-es változat újdonsága a képernyő fektetett használata, az intelligens zoom, illetve a kedvencek szinkronizálhatósága.

Az Opera Mini 4 teljesen ingyenes szoftver, magyar nyelven is elérhető. A szerver-kliens alapon működő megoldás optimalizálja a weboldalakat a mobilos letöltésre, így nem csak harmadik generációs hálózaton, de egyszerű GPRS-kapcsolaton keresztül is élvezhető sebességű böngészést nyújt, a több száz kilobájtos weboldalakat néhány tíz kilobájtos méretre optimalizálja. Az Opera Mini 4 rendkívül népszerű, jelenleg 26 millió felhasználó használja havonta több mint 1 milliárd weboldal böngészésére.

Opera Mini 4

Az 4-es változat egy weboldal behívásakor rögtön a weboldal olyan részletét mutatja, ahol érdemi tartalom található, az adott részletre nagyítva, az intelligens zoom funkciót használva. Ez azt jelenti, hogy az adott bekezdés, szöveg nem lóg ki a képernyőről, például egy hírblokk teljes egésze látszik, így oldalirányba nem kell görgetni a kijelzőt. A kezdőoldalhoz saját keresőmotort rendelhetünk, mely eddig csak az Opera asztali számítógépeken futó változatában volt elérhető.

Az utolsó bétában bemutatkozott Opera Link segítségével központosított helyen tárolhatjuk el kedvenceinket, Speed Dial számainkat és személyes böngészőbárunkat, melyet ezt követően bármely Opera böngésző alatt -- vagy akár attól függetlenü is -- elővarázsolhatunk.

a címlapról