Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

DDR memóriamodulok tárolják az adatokat a HyperOS HyperDrive 4 külső meghajtójában

Bányai György, 2007. november 09. 15:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A kifejezetten magas ár miatt senki ne számítson tömeges elterjedésére, de a mai merevlemez-SSD csatározások közepette üdítő színfolt lehet a HyperOS HyperDrive 4 hagyományos, a számítógépünk alaplapjának foglalataiba illeszthető DDR memóriamodulokat foglalkoztató memóriás háttértárolója.

hirdetés
[HWSW] A kifejezetten magas ár miatt senki ne számítson tömeges elterjedésére, de a mai merevlemez-SSD csatározások közepette üdítő színfolt lehet a HyperOS HyperDrive 4 hagyományos, a számítógépünk alaplapjának foglalataiba illeszthető DDR memóriamodulokat foglalkoztató memóriás háttértárolója.

A HyperOS HyperDrive 4 meghajtóját nem a jelen idők slágereként számon tartható flash memóriákból állította össze a gyártó, hanem az általános esetben rendszermemóriaként hadrendbe állított DDR SDRAM memóriamodulokból, amelyeknek sebessége közel százszorosa a flash típusokhoz képest.

HyperOS HyperDrive 4

Az 5,25 hüvelykes optikai meghajtó méretű egység botolható, ezért a SATA és párhuzamos ATA csatlakozással egyaránt ellátott HyperDrive 4-ről akár operációs rendszerünket is indíthatjuk, használhatjuk. Az egységek belső tápvezeték mellett külső tápegységgel is rendelkeznek, ahonnan akkor is kapják a készenléti állapothoz az energiát, ha a számítógép kikapcsolt állapotban van. A kisebbik modellben nyolc foglalatba illesztett 2 gigabájtos SDRAM modulok (Registered ECC) adják ki a 16 gigabájtos kapacitást, de létezik 32 gigabájtos változat is.

Mindkét változat ára csillagászati, bár a gyártó állítása szerint termékeik a legolcsóbbak a hasonló, SDRAM memóriákat alkalmazó termékek piacán: a 16 gigabájtos változatért 2500 dollárt kell leszurkolni a gyorsaságra vágyóknak, amelyet a 32 gigabájtos változat vásárlása esetén további 1750 dollárral kell megfejelni. A HyperDrive 4 átlagos elérési ideje olvasáskor 1100 nanoszekundum, írás esetén 250 nanoszekundum. Nem elhanyagolható előnyük, hogy a tartalom teljes törlése egy pillanat alatt történik, ha a külső, és a belső tápellátást egyidőben szakítjuk meg.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.