Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A BME és HP együttműködésében fejlesztett vizualizációs szoftver nyert díjat

Bizó Dániel, 2007. november 23. 14:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Magyar részvételű fejlesztés kapott díjat a HPCwire magazin szavazásának vizualizációs kateógirájában. A nagyteljesítményű megjelenítő szoftvert, az úgynevezett Parallel Compositing Libraryt a HP és a BME kutatási együttműködése keretében fejlesztik azzal a céllal, hogy üzletileg is alkalmazható, valós idejű képalkotási megoldásokat hozzanak létre.

hirdetés
[HWSW] Magyar részvételű fejlesztés kapott díjat a HPCwire magazin szavazásának vizualizációs kateógirájában. A nagyteljesítményű megjelenítő szoftvert, az úgynevezett Parallel Compositing Libraryt a HP és a BME kutatási együttműködése keretében fejlesztik azzal a céllal, hogy üzletileg is alkalmazható, valós idejű képalkotási megoldásokat hozzanak létre.

A HP és a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpontja 2006-ban kezdte meg együttműködését, többek között fejlett vizualizációs szoftverek kidolgozása érdekében, melyek hatékonyan képesek kiaknázni akár többutas, fürtözött konfigurációk erejét is. A Parallel Compositing Library (PCL) segítségével a kívánt kép létrehozására az adatok feldolgozása feloszthatóak a különböző számítási csomópontok között, majd a kapott eredmények szinkronizálásához és a kép felépítéséhez is. A PCL számos területen, így orvosi CT eredmények, csillagrendszerek, folyadék- és légáramlások háromdimenziós megjelenítéséhez szükséges szoftverek kifejlesztésében értékes.

A nagyteljesítményű számítástechnikára szakosodott HPCwire magazin díját elnyerő PCL Linuxon fut, természetesen HP vason -- pontosabban a HP Scalable Visualization Array vizualizációs fürtözési hardver- és szoftvermegoldásán. "Intézetünkben a világ élvonalába tartozó grafikai alkalmazásokat fejlesztünk Dr. Szirmay professzor szakmai irányításával, szorosan együttműködve a HP palo altoi és bristoli kutatóközpontjával" -– mondta el Dr. Risztics Péter, a BME (IT)2 igazgatója. Hozzátette, "a HPCwire díja a HP és a BME közös sikere, melyre nagyon büszkék vagyunk".

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!