Szerző: Bányai György

2007. november 16. 10:04

Különleges érintőképernyős Tablet PC várható a Delltől

Saját fejlesztéssel is beszáll a Dell az érintőképernyős Tablet PC-k szállítói, gyártói közé. Az új Dell Latitude XT az Apple iPhone-on megismert Multi-Touch technológiát használja majd, mely több érintést is érzékel egyidőben.

[HWSW] Saját fejlesztéssel is beszáll a Dell az érintőképernyős Tablet PC-k szállítói, gyártói közé. Az új Dell Latitude XT az Apple iPhone-on megismert Multi-Touch technológiát használja majd, mely több érintést is érzékel egyidőben.

A texasi Round Rockban megtartott Dell rendezvény során maga a cégvezető Michael Dell beszélt az új készülékről. Előadása során megjegyezte, hogy a Latitude XT lesz az első Tablet PC a cég kínálatában, amely teljesen saját fejlesztésű. A Tableteknél a felhasználók nem csak speciális tollal, hanem ujjheggyel is vezérelhetik szoftvereiket a megszokott billentyűzet, illetve egér mellett.

Az új Tablet PC a Dell állítása szerint egyike lesz az eddigi legvékonyabbaknak: 12,1 hüvelykes képernyő kerül beépítésre, amelynek a fényereje az átlagosnál 30 százalékkal lesz magasabb. Az előadás során a Multi-Touch érintőképernyő-technológiát is demózták, amely során kiderült, hogy a gépel szállított szoftverek között lesz egy olyan rajzolóprogram is, amelyben 5 vonalat is lehet egyidőben húzni, sőt, része lesz egy, a Microsoft Surface-hez hasonlatos fotórendszerező alkalmazás is, amely a fényképeket a kijelzőn húzgálva, nagyítva-kicsinyítve lesz képes majd rendszerezni.

Kép forrása: Engadget

A Latitude XT mellett egy minden-egyben számítógép is bemutatásra került, amely az Apple iMac-hoz, illetve a Gateway One gépéhez hasonlatos. A Dell XPS One számítgép esetében is a kijelző mögött helyezték el a hardverelemeket. Az XPS One piaci megjelenése jövő hét hétfőn várható, fogyasztói áráról nem tettek említést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról