Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Az első generációs Zune is megkapta az újabb változatok szoftverét

Bányai György, 2007. november 13. 10:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az új Zune 2.0 modellek mai megjelenése mellett -- bár a Microsoft már októberben bejelentette, csak mától kaphatók -- okosodnak az első generációs Zune audiolejátszók is: már letölthető az a firmware frissítés a Microsoft oldaláról, amelynek segítségével a régi Zune lejátszók szoftvere kibővül az új készülékek képességeivel.

hirdetés
[HWSW] Az új Zune 2.0 modellek mai megjelenése mellett -- bár a Microsoft már októberben bejelentette, csak mától kaphatók -- okosodnak az első generációs Zune audiolejátszók is: már letölthető az a firmware frissítés a Microsoft oldaláról, amelynek segítségével a régi Zune lejátszók szoftvere kibővül az új készülékek képességeivel.

A második generációs Zune médialejátszók bemutatását követően egy hónappal a Microsoft most közzétett egy olyan firmware-frissítést, amellyel a régi, 1.0 verziójú lejátszókat lehet frissíteni az új, 2.0-ás képességeire. Az új firmware a következő lehetőségekkel bővíti a korábbi modellek által kínáltakat: zenék és videoállományok szinkronizálhatóak helyi vezeték-nélküli hálózatokon a számítógépen található könyvtárakkal, hozzáférhető az új Zune zenebolt, amely nagy számban kínál másolásvédelem nélküli MP3 formátumú dalokat, továbbá a Zune Social online közösségi hálózatot is elérhetjük.

A frissítés során azonban nem csak új funkciókkal gazdagodhat a paletta, hanem veszteséggel is kell számolnunk, nevezetesen a grafikus hangszínszabályzó kikerül a menüből, amelyet talán csak az audiofil zenehallgatók nem hiányolnak, ha a lineáris hangmenetet kedvelik. A Microsoft szóvivője szerint a hangszínszabályzó aktiválása 10-20 százalékkal rövidíti az akumulátoros üzemidőt amely esetben az új modelleknél ígért 30 órás zene-, valamint 4 órányi videolejátszás (80 GB), illetve 24 óra zene-, valamint 4 órányi filmlejátszás (flashmemóriás változatok) nem tarthatók.

Zune 1.0

Az Apple iPodokkal összehasonlítva hiányozhat az azokban már rég megszokott határidőnapló, a névjegyzék, illetve a játékok is, ezek az új frissítéssel sem kerültek be a Microsoft készülékébe. Az iPod Touch internetböngészőjéről nem is beszélve.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!