Szerző: Ady Krisztián

2007. november 7. 12:01

Három újabb telefon, HSDPA-modem és saját online zenebolt a Sony Ericssontól

Három új mobiltelefonnal, egy USB-s HSDPA-modemmel bővült ma a Sony Ericsson kínálata, illetve bejelentette, hogy jövő év elejétől online zenebolttal bővül PlayNow szolgáltatása. A vállalat emellett arról is beszámolt, hogy szállítja, így ebben a hónapban kapható lesz csúcskategóriás Walkman-telefonja, az érintőképernyős W960.

[HWSW] Három új mobiltelefonnal, egy USB-s HSDPA-modemmel bővült ma a Sony Ericsson kínálata, illetve bejelentette, hogy jövő év elejétől online zenebolttal bővül PlayNow szolgáltatása. A vállalat emellett arról is beszámolt, hogy szállítja, így ebben a hónapban kapható lesz csúcskategóriás Walkman-telefonja, az érintőképernyős W960.

HSDPA

A Sony Ericsson három új telefonja között a középkategória alját képviselő, kagyló formájú W300 utódját, a W380 Walkman-telefont, a feljebb pozícionált K660-at, illetve a legújabb W890 zenetelefont találhatjuk meg. Az új telefonok főként a HSDPA adatátvitel támogatása miatt tarthatnak nagyobb érdeklődésre számot, mely közelebb hozza az online tartalmak gyors elérését -- kivétel a W380, mely nem támogat harmadik generációs mobilhálózatokat.

A K660-nal fiatalokat céloz a Sony Ericsson, ebben a telefonban optimalizált böngésző -- fekvő üzemmóddal és gyorsgombokkal -- található meg, HSDPA-támogatás a gyors e-mailért és mobil internetezésért, illetve a Google Maps mobilos változatát is telepítették rá, mely szintén profitálhat a gyorsabb adatátvitelből. A 2 megapixeles kamera ma már teljesen általános. A mobil fehér-lime színben, illetve fekete-vörös kivitelben lesz kapható 2008 első negyedévétől.

Sony Ericsson W380
Sony Ericsson W380 Walkman-telefon

A két új Walkman-telefonból a W380 nem támogat harmadik generációs hálózatokat, viszont akár kézmozdulatokkal is vezérelhető, előlapja pedig stílusosan, a felületbe integrálva jeleníti meg az alapvető információkat, hasonlóan a legújabb Sony Walkman lejátszókhoz. Ebben a telefonban is megtalálható a jelenleg csak felsőkategóriás Walkman-telefonokra jellemző TrackID szoftver, mellyel a rádióban hallott, egyszerűen mikrofonon keresztül felvett zenerészletből deríthetők ki a dalok adatai, címe, előadója, az album címe.

PlayNow

A W890 a rendkívül vékony W880 3G-telefon utódja, azonban már ez a készülék is támogatja a HSDPA adatátvitelt, illetve kamerájának felbontását is megnövelték 3,2 megapixelre. A TrackID és az újabb generációs Walkman-szoftver ennek a mobiltelefonnak is része.

A Sony Ericsson -- hasonlóan a Nokiához -- a tartalomszolgáltatásnak is nagyobb teret szentel a jövőben. Több mint három éve működő PlayNow szolgáltatását -- melyen jelenleg már MP3-csengőhangok, játékok, szoftverek és más anyagok érhetők el -- 32 országban, többek között Magyarországon is használhatják a telefonok tulajdonosai. A szolgáltatás 2008 második negyedévében tovább bővül online zenebolttal, mely kapcsolódni fog a TrackID-hoz is, mellyel jelenleg naponta 125 ezer dalt ismertetnek fel a Sony Ericsson Walkman-mobilokon keresztül.

Sony Ericsson W890 Sony Ericsson K660
Sony Ericsson W890 és K660 mobiltelefon

A TrackID-val felismert dalokat közvetlenül a mobiltelefonról, egyetlen kattintással vásárolhatjuk majd meg, de természetesen "hagyományos" online keresésre és vásárlásra is lehetőség lesz. A PlayNow aréna a "több millió" teljes zeneszám mellett további játékokkal, témákkal és háttérképekkel is bővül majd, katalógusát pedig folyamatosan frissíti a Sony Ericsson.

A Sony Ericsson ma bemutatta első USB-s HSDPA-modemét is, az MD300-at, mely maximálisan 3,6 megabit/s-os letöltési és 384 kbit/s-os feltöltési sebességet nyújt a mobilszolgáltatók hálózatán. A nagyobb pendrive méretű, meghajtóprogramokat integráltan tartalmazó eszköz az egyik legkisebb HSDPA-modem lesz a piacon, 2008 első negyedévében lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról