Szerző: Ady Krisztián

2007. november 14. 16:46

Még pár óráig ingyenesen letölthető a ZoneAlarm Anti-Spyware

Helyi idő szerint délután ötig, hazai időzóna szerint hajnali kettőig még ingyenesen letölthető a ZoneAlarm Anti-Spyware kémprogram-eltávolító alkalmazása, csupán egy regisztrációba kerül az egy évig működő szoftver megszerzése. A regisztrációt a ZoneAlarm weboldalán lehet kezdeményezni.

[HWSW] Helyi idő szerint délután ötig, hazai időzóna szerint hajnali kettőig még ingyenesen letölthető a ZoneAlarm Anti-Spyware kémprogram-eltávolító alkalmazása, csupán egy regisztrációba kerül az egy évig működő szoftver megszerzése. A regisztrációt a ZoneAlarm weboldalán lehet kezdeményezni.

A ZoneAlarm akciója a Microsoft mai frissítési napját tiszteli meg, egyben figyelmeztetve a felhasználókat a frissítés fontosságára, arra, hogy a vírusírók sokszor utaznak azokra az internetezőkre, akik nem frissítik rendszerüket, vagy csak később teszik meg ezt. A ZoneAlarm tulajdonosa, a CheckPoint ezért úgy döntött, a mai napon ingyenesen teszi elérhetővé kémprogram-eltávolító alkalmazását.

A szoftver sajnos a Microsoft legújabb operációs rendszerét, a Windows Vistát nem támogatja, aki ilyen operációs rendszert használ, legfeljebb ismerőse érdekében töltse le az alkalmazást. A regisztrációval megszerzett licenc egyetlen számítógépre szól, és egy évig, 2008. november 12-éig érvényes.

Egy nemrég végzett kutatás szerint a PC-felhasználók nagy része a biztonság illúziójával áltatja magát, és bár sokan állítják azt, hogy használnak víruskeresőt, vagy kémprogram-irtót, a valóságban a helyzet sokkal rosszabb. Összességében a válaszadók háromnegyedének a gépén vagy nem futottak a szükséges szoftverek, vagy elavultak voltak, így képtelenek lettek volna megállítani egy támadást.

ZoneAlarm
Az időeltolódás miatt még él egy darabig az ajánlat

Egy, a Symantec megbízásából Magyarországon elvégzett kutatás szerint a felhasználók több mint 90 százalékát aggasztják az internetes csalások, valamint a bankkártyához és bankszámlához való illetéktelen hozzáférés, és már itthon is a felhasználók 5 százaléka volt áldozata ilyen tevékenységnek. A magyar netezőknek 95 százaléka használ vírusvédelmi megoldást, 86 százaléknak pedig tűzfala is van, a kémprogramok ellen védelmet nyújtó szoftver azonban már csak 54 százalékuk gépére van telepítve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról