Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Számítógépként hasznosítja újra a használt mobiltelefonokat egy japán cég

Bányai György, 2007. november 28. 14:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A japán Hokuto System használt mobiltelefonok alkatrészeiből építi a közeljövőben piacra kerülő kisméretű számítógépeit.

hirdetés
[HWSW] A japán Hokuto System használt mobiltelefonok alkatrészeiből építi a közeljövőben piacra kerülő kisméretű számítógépeit.

A Hokuto System által épülő számítógép nem minden alkatrésze származik az öreg mobilokból, a DVIEW névre keresztelt, névjegykártya méretű fő áramköri lap saját fejlesztés. A divatjamúlt mobilokból kerül beszerelésre azonban a 2,2 hüvelykes kijelző, a 81 megahertzes ARM processzor, valamint a 16 bites hangkártya, amely képes kezelni az MP3 állományokat. Ezek mellé alapkiépítésben 40 kilobájt SRAM is társul.

Hokuto System DVIEW

A cég már ma is vesz fel előrendeléseket, de ezek mennyisége határozza meg majd az árat, amely még kalkuláció alatt áll, illetve függ attól, hogy milyen extra lehetőségekre van a megrendelőknek szüksége (WiFi, Bluetooth, vagy USB támogatás, esetleges külső tároló csatlakoztatásának lehetősége).

A Hokuto reméli, hogy a kisméretű, egyben igen olcsó gépeket a megrendelők nagy többsége üzletek önműködő reklámkijelzőjeként, vagy adattáblájaként fogja alkalmazni. Egyéb felhasználási terület lehet még az otthonok világításának, fűtésének vezérlése, de múzeumokban amolyan idegenvezető információs készülékként is használhatók.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!