Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Solarisos gépekről is elérhetők a windowsos gépeken megosztott fájlok

Bodnár Ádám, 2007. november 20. 15:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sun operációs rendszere, a Solaris hamarosan képes lehet a Windowson tárolt fájlok írására és olvasására. A windowsos megosztott könyvtárakat írni és olvasni tudó CIFS Client első bétája nemrég jelent meg és vált letölthetővé.

[HWSW] A Sun operációs rendszere, a Solaris hamarosan képes lehet a Windowson tárolt fájlok írására és olvasására. A windowsos megosztott könyvtárakat írni és olvasni tudó CIFS Client első bétája nemrég jelent meg és vált letölthetővé.

Az OpenSolaris égisze alatt működő CIFS Server projekt keretében az SMB (Server Message Block) néven is ismert protokoll implementációját fejlesztik Solaris alá, amelynek eredményeképp a windowsos gépekről elérhetőek lesznek a Solaris operációs rendszert futtató gépeken tárolt fájlok, a Solaris alá fejlesztett CIFS Client segítségével pedig a solarisos gépekről érhetők el a windowsos masinák. Ugyanezt a funkcionalitást Linuxon a Samba valósítja meg.

A projekt weboldala szerint a solarisos CIFS az Apple Mac OS X alapjául szolgáló Darwinban található implementáció alapján fejlődik. A CIFS Server az OpenSolaris jövő tavasszal érkező "Indiana" változatában debütálhat, a kereskedelmi Solarisba pedig két év múlva érkezhet. A CIFS támogatásának előfeltétele néhány alapvető változtatás a Solarisban, többek között a Zettabyte File Systemnem (ZFS), a Virtual File Systemben (VFS), a fájlrendszerrel kapcsolatos segédprogramokban.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.