:

Szerző: Bányai György

2007. november 23. 10:30

Az NEC új kategóriát teremtene a 'mindenegyben' PC-k piacán

Meglehetősen pezsgő a monitorral egybeépített számítógépek piaca napjainkban, a korábban csak Apple uralma alatt tartott területre a Gateway is belépett One számítógépével, a Dell pedig éppen a múlt héten küldte harcba XPS One PC-jét. Az NEC gyorsan hibrid PC-re keresztelte megoldását, ezzel is megkülönböztetve magát a többiektől.

[HWSW] Meglehetősen pezsgő a monitorral egybeépített számítógépek piaca napjainkban, a korábban csak Apple uralma alatt tartott területre a Gateway is belépett One számítógépével, a Dell pedig éppen a múlt héten küldte harcba XPS One PC-jét. Az NEC gyorsan "hibrid PC"-re keresztelte megoldását, ezzel is megkülönböztetve magát a többiektől.

Az NEC PowerMate P sorozat jelenleg két tagot számlál, amelyek csak a telepített memória méretében térnek el egymástól. A japán gyártó teljesen új rendszerként hirdeti gépeit, amely egyesíti a hordozható és a helyhez kötött számítógépek minden előnyét. Bár a PowerMate sorozat a sokadik készülék a hasonló kialakítású modellek sorában, annyit bizton állíthatunk, hogy valóban stílusosra sikeredett. Az NEC a kis helyigényt jelölte meg a rendszer előnyeként, de ez egyedül a 17 hüvelykes kijelzőméretből adódhat, ha a 19-20 hüvelykes kijelzővel rendelkező versenytársakkal vetjük össze.

A Japan Good Design Award díjat nyert PC-hez stílusban egyező vezeték nélküli billentyűzet és egér jár, így ha nem csatlakoztatunk külső perifériát hozzá, megvalósítható az egykábeles (ez a hálózati tápkábel) elrendezés. A számítógépekben AMD Turion X2 processzor mellett egy, vagy két gigabájtnyi DDR2 rendszermemória található, melyet ATI Radeon X1200 grafikus vezérlő, egészít ki. A kijelző 1440 x 900 képpont megjelenítésére alkalmas, 700:1 kontrasztarányú, 17,1 hüvelykes.A DVD-író tálcanélküli, a merevlemez pedig 200 gigabájtos.

NEC PowerMate P

Az extrák között multiformátumú kártyaolvasót, illetve a kijelző bal felső részében kialakított ceruzatartót is megtalálhatunk, de ennek helyén sok felhasználó látna szívesebben további két USB portot, a meglévő négy, valamint az egy FireWire kapu mellett. A négy kilogrammos számítógép Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel érkezik, jelenleg Japánban, Új Zélandon és Ausztráliában kapható, 1741, illetve 2000 amerikai dollárnak megfelelő összegért.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.