Szerző: Bányai György

2007. november 23. 12:26:55

Belépőszintű fényképezőgép 3 hüvelykes kijelzővel

A Ricoh által bemutatott Caplio RR770 a belépőszint gépei közé is elhozta a 3 hüvelykes kijelzőt, amely ráadásképp még felbontásában sem sereghajtó. A 7,16 megapixeles érzékelővel szerelt fényképezőgép 250 dollár alatti áron kerül majd a boltokba.

[HWSW] A Ricoh által bemutatott Caplio RR770 a belépőszint gépei közé is elhozta a 3 hüvelykes kijelzőt, amely ráadásképp még felbontásában sem sereghajtó. A 7,16 megapixeles érzékelővel szerelt fényképezőgép 250 dollár alatti áron kerül majd a boltokba.

A Ricoh digitális fényképezőgépeit nem könnyű fellelni a magyar piacon. A tükrös gépek közül talán a Pentax az a márka, amely a Ricoh-hoz hasonlóan, a nyugati piacoknál kisebb népszerűségnek örvend a hazai Canon, Olympus, Nikor túlsúly mellett. A Ricoh Caplio RR770 mindezek ellenére egy könnyen használható 7,16 megapixeles automata kompaktgép, melyet a tervezők egy 3-szoros optikai közelítésre alkalmas optikával láttak el. A megapixel és a zoomátfogás adatok egy átlagos belépőszintű, olcsó fényképezőgép jellemzői, de a hátlapra szerelt 3 hüvelykes, 230 ezer képpontból képet alkotni képes kijelző már kevésbé, ez magasabb termékosztály készülékei között sem általános.

A 94,5x60x29,1 milliméteres műanyag gépházban a kisméretű 1,2/5 hüvelykes képérzékelőn, valamint az SD kártyahelyen kívül még 32 megabájtnyi tartalékmemória is helyet kapott. A készülék áramellátásáról két AA ceruzaelem gondoskodik, de természetesen az azonos külsővel rendelkező akkumulátorokkal is kiválthatjuk az egyszer használatos telepeket.

Ricoh Caplio RR770

A kisfilmes rendszerbe átszámolt 34-102 milliméteres gyújtótávolságú optika F2,8 fényerőről indul, amely még a zoom végállapotában is többet enged be a fény ötödénél (F4,8). A 141 grammos (telepek nélkül) készülékkel 5 centiméteres távolságból is készíthetünk közeli felvételeket, amely 35 centiméterre módosul, ha a maximális zoomot használjuk. Az értékesítés kezdeti dátumáról még nincs információnk, mint ahogy apontos árról sem, annyi azonban biztos, hogy utbbi nem lépi át a 250 dolláros határt.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 23:47

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.