Szerző: Bányai György

2007. november 07. 16:38:02

A Windows Live végleges verzióvá érett

Tegnaptól ingyenesen letölthető a Windows Live, amely a béta állapotból végleges változattá érett. A június végén indult béta tesztidőszak még regisztráció alapján válogatott, a Microsoft által a tesztre meghívott felhasználókkal folyt, amely 5000 amerikaiból állt.

[HWSW] Tegnaptól ingyenesen letölthető a Windows Live, amely a béta állapotból végleges változattá érett. A június végén indult béta tesztidőszak még regisztráció alapján válogatott, a Microsoft által a tesztre meghívott felhasználókkal folyt, amely 5000 amerikaiból állt.

A Windows Live 130 megabájtos letölthető csomagja több részből áll: a Windows Live Messenger 8.5, a Windows Live Mail, Windows Live Writer, Windows Live Photo Gallery alkalmazások alkotják. A Start menüben még egy sor látható, erre kattintva azonban csak a Windows Live weboldalát látogathatjuk meg a böngészőnkben. A Live külső minden alprogram esetében egységes, bár minimális stílusbeli eltérések azért felfedezhetők.

Windows Live Fotótár

A Windows Live Hotmail e-mail kliens nem csak a Hotmail-fiókot képes kezelni, beállítható Gmail-, vagy akár Freemail-fiók is, ezek tartalmát a képernyő bal szélén található fülek különítik el egymástól, miközben az alkalmazás ezeket egyidőben kezeli. A Windows Live Writer a Spaces oldalakon közzétett blogbejegyzéseket teszi gazdagon formázottá, beilleszthetők képek, térképek és egyéb objektumok is a bejegyzésekbe. A Windows Live Fotótár segítségével albumokba rendezett képeinket tehetjük közzé a Live Spaces rendszerben.

A Windows Live OneCare biztonsági ellenőrzőeszköz egy ingyenes, webalapú szolgáltatás, amely állapotfelmérő és biztonsági vizsgálatokat kínál a problémák felderítéséhez és megoldásához, ám ezt az alrészt a telepített programok között még nem találhatjuk meg, holott a béta csomagnak a része volt. Ez azért van, mert a Live OneCare 2.0 a mai napig még nem került ki a béta állapotból.

A Windows Live szolgáltatások jelenleg 36 nyelven, 59 országban érhetőek el (köztük megtaláljuk a magyart is). Azok számára jelenthet jó választást, akik a sokat használt, külön fejlesztőktől származó közösségi, kapcsolattartó alkalmazásaikat egy egységben szeretnék, szorosan integrált állapotban működtetni.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:37

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.