Szerző: Bányai György

2007. november 7. 10:26

A Lenovo két új asztali munkaállomással jelentkezett

A Lenovo két új munkaállomása, a D10 és az S10 először használja a Think márkanevet azóta, hogy 2005-ben a PC üzletág az IBM-től a Kínai gyártóhoz vándorolt.

[HWSW] A Lenovo két új munkaállomása, a D10 és az S10 először használja a Think márkanevet azóta, hogy 2005-ben a PC üzletág az IBM-től a Kínai gyártóhoz vándorolt.

A Lenovo a ThinkStation D10 és S10 modellekkel nem az otthoni felhasználókat vette célba, hanem a nagy számítási teljesítményt igénylő vállalati környezeteket, mint amilyen a földgáz-, vagy a kőolaj-lelőhelyek feltárása, a mérnöki tervezés, vagy a digitális tartalmak készítése. Mindkét gépet Intel processzorok köré építették, ezekből is a 45 nanométeres csíkszélességű Penryn alapokra. Az S10 a jövő év elején kerül forgalomba, 1200 dolláros indulóáron, 3 gigahertzes Core 2 Extreme QX9650 processzorral. Az 1740 dolláros D10 azonban Xeon 5400 processzort kap, piaci megjelenésének időpontja egyezik az S10 dátumával.

Lenovo munkaállomások

A két modellt a gyártó a januári megjelenésig is üzembe állítja, az amerikai profi kosárlabda-liga (NBA) és a Williams Forma 1 istálló is kap belőlük tesztelésre. A Lenovo, (aki közel megháromszorozta harmadik negyedéves nyereségét) 8,2 százaléknyi részesedését, (amely épp egy kevéssel több csak az Acer 8,1 százalékánál) növekvőnek látja, Tom Tobul a Lenovo termékfejlesztési igazgatója elmondta, hogy az előrejelzések szerint az eladott munkaállomások száma az elkövetkezendő öt évben 50 százalékkal emelkedhet az idei évhez képest.

"A Lenovo most kilép az IBM ernyője alól és saját identitását próbálja erősíteni" mondta Rob Enderle, az Enderle Group elemzőcég igazgatója, majd hozzátette, hogy a vállalat számára azonban a fogyasztói piac hozhatja a legnagyobb fellendülést, mert ezzel szélesítheti termékskáláját, hiszen a jelenleg harmadik PC-gyártó előtt csak a Dell, és a HP áll, melyek nyereségének nem elhanyagolható hányada származik ebből a szegmensből. Enderle kitért az energiafelhasználás hatékonyságára is. Az átlag 60 százalékához képest a két új ThinkStation már 80 százaléknyit hasznosít a felvett energiából.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról