Szerző: Bányai György

2007. november 30. 15:34

Hardveres titkosítás került az Aegis Vault külső merevlemezbe

A lassan unalmassá váló külső merevlemezes tárolók közé a pár napja bemutatott érintőképernyővel felszerelt ház mellett most egy hardveres, 128 bites titkosítással adatainkra vigyázó modell is érkezett.

[HWSW] A lassan unalmassá váló külső merevlemezes tárolók közé a pár napja bemutatott érintőképernyővel felszerelt ház mellett most egy hardveres, 128 bites titkosítással adatainkra vigyázó modell is érkezett.

Az Apricorn Aegis Vault külső merevlemezes egysége jelszóval védhető és AES-128 bites hardveres titkosítással kódolja a tárolt adatokat. Természetesen a titkosítás folyamata a lemezműveletek során valós időben, azonnal történik. Az illetéktelenül eltulajdonított egységekből a merevlemezt kiszerelve a tárolt adatok nem olvashatók.

A 2,5 hüvelykes noteszgép merevlemezekkel szerelt egységekből négy, a kapacitás terén egymástól eltérő változatból választhatunk, amelyek közül a legkisebb 80, a közepesek 120 és 160, a legnagyobb pedig 250 gigabájt adat titkosított elnyelésére képes. A tárhely mindegyik változat esetén kettéosztható: leválasztható olyan terület, amelyet jelszó nélkül, bárki elérhet.

Aegis Vault

A külső ház -- ahogy az egy noteszgép-merevlemezt alkalmazótól megszokott -- külön tápellátást nem igényel, az USB 2.0 portra csatlakozva hozzájut a működéshez szükséges energiához is. A 80 gigabájtos változat 169, a 120-as 199, a 160-as 229, a legnagyobb, 250 gigabájtos pedig 299 dollárért rendelhető meg a gyártótól, vagy hivatalos partnereitől.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról