Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Egy terabájtos merevlemezzel jelentkezett a Samsung is

Bányai György, 2007. november 30. 13:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung megkezdte F1 sorozatú, 1 terabájt tárkapacitású merevlemezének szállítását, amelyben az adatok minössze 3 lemezen kapnak helyet, így ez a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb adatsűrűségű modell a gyártó állítása szerint.

[HWSW] A Samsung megkezdte F1 sorozatú, 1 terabájt tárkapacitású merevlemezének szállítását, amelyben az adatok minössze 3 lemezen kapnak helyet, így ez a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb adatsűrűségű modell a gyártó állítása szerint.

A SATA interfésszel ellátott F1-sorozat legújabb tagja a SpinPoint F1 Series HD103UJ 7200-as percenkénti fordulaton járatja a három lemeztányért, melyek egyenként 334 gigabájtnyi információt képesek tárolni. A vállalat állítása szerint a 32 megabájt gyorsítótárat tartalmazó meghajtó MTBF-je (két meghibásodás között eltelt átlagos idő) 1,2 millió üzemóra. A Samsung az 1 terabájtos kapacitást az F1 sorozat esetében természetesen párhuzamos adatrögzítési technológia segítségével érte el.

SpinPoint F1 Series HD103UJ

A Samsung kitért arra, hogy az új modell tervezése során kifejezetten figyelt az üzemi hőmérséklet alacsonyan tartására, valamint a fogyasztásra is (6,7-7,2 watt terheléstől függően), amely eredményeként a mai állapotok szerint Samsung termék a leghűvösebb a forgalomban levő 1 terabájtos meghajtók között. Az új egység emellett a környezeti hőmérséklet-ingadozást (vagy akár a kikapcsolt állapot és a terhelt üzem közötti különbséget) is jobban viseli, a SilentSeek technológiának köszönhetően a zajszint is alacsony: 27 decibel. A SpinPoint F1 Series HD103UJ meghajtó a mai naptól elérhető a nyugati piacokon, ára 399 dollár.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.